Поблизу села Крупа на автодорозі Луцьк-Дубно смертельна ДТП

14:10, 22 кві. 2019
 
Поблизу села Крупа на автодорозі Луцьк-Дубно смертельна  ДТП

  Троє загиблих та 16 травмованих. Поблизу села Крупа на автодорозі Луцьк-Дубно сталася ДТП. Зіткнулися автомобіль «Volkswagen Caddy» та рейсовий автобус. Легковик рухався у напрямку обласного центру. Автобус з пасажирами прямував до Тернополя. Про це розповів Суспільному речник Нацполіції області Віктор Гомоль. На місці смертельної автопригоди були наші кореспонденти.

Це автодорога сполученням Луцько Дубно. На шляху купа уламків. Розбитий легковик. На узбіччі перевернутий рейсовий автобус.

Поруч з розтрощеним легковиком тіла загиблих. Їх діставав з автівки ось цей чоловік. Працівник станції техобслуговування назвався Віктором. Розповідає: ДТП сталося за кілька хвилин до третьої години дня.

Віктор, очевидець:  Їхав він звідси йшов «Течик» той. Автобус  прямо йшов. Але шофер вже йшов наліво майже, на цю сторону з’їжджав. Він його посередині вдарив і все. Полетів автобус туди, а його сюди. Є трупи. Людей повитягали з автобуса. Хлопчика забрали в машину. А менший ззаду сидів. Жінку витягнули і положили збоку.

Виклик про ДТП поблизу села Крупа надійшов до швидкої о 14.52, - розповіла телефоном старша лікарка зміни обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Неля Довгошей. Каже: на місце виїхали десяток бригад швидкої допомоги, троє людей загинули, серед них дитина 2011 року народження.

Неля Довгошей, старша лікарка зміни обласного центру екстреної медичної допомоги : «Багато потерпілих, люди виходять закривавлені, 16 потерпілих з них троє загиблих, з них одна дитина, це мама і дитина, дитина з 2011 року. Троє дітей госпіталізовані в дитячу обласну лікарню. 10 чоловік доставлені в міську клінічну лікарню, в травмпункт і приймальне відділення. Ще одна дитина 2013 року народження зараз знаходиться в реанімаційному відділенні обласної лікарні.»

Про стан травмованих розповідає Богдан Гайовий, черговий травматолог Луцької міської клінічної лікарні.

Богдан Гайовий, черговий травматолог КЗ:« Каретою швидкої допомоги було доставлено  6 постраждалих з місця ДТП. 5-м надана допомога амбулаторна. Відпущені вони додому. Один пацієнт госпіталізований у відділення нейрохірургії. Також була надана невідкладна допомога. Зараз його стан стабільний.»

На момент знімання на місці ДТП працюють правоохоронці. Зі слів речника Нацполіції області Віктора Гомоля, слідчі нині з’ясовують обставини ДТП та причини загибелі людей.

Віктор Гомоль , речник головного управління Нацполіції в області:«На місці працює слідчо-оперативна група, встановлюються усі обставини цієї трагедії. За цим фактом слідчі відомості внесуть до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 ст. 286 ККУ, йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть кількох осіб