47 виборців голосуватимуть у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі

14:56, 21 кві. 2019
 
47 виборців голосуватимуть у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі

На спецдільниці у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі зареєстровано 47 виборців. Тут голосують ті, хто перебуває на строковій службі і військовослужбовці за контрактом, які лікуються. Станом на 12 годину проголосувало  44 особи. Військовослужбовець строкової служби Євгеній Сачик уперше обирає президента України. Чоловікові  24 роки, 5 років тому участі у виборах не брав.

Євгеній Сачик, виборець: «Вибір то такий собі, але поставив галочку, то надіюся на ліпше».

Після участі в АТО лікується у Луцькому гарнізонному госпіталі Андрій Дружинович. Каже: у першому турі голосував у Ковелі, нині прийшов зробити свій вибір.

Андрій Дружинович, виборець: «Я ще людина старої закалки, ще жодного разу не пропустив. Хіба був у такому місці, що не міг голосувати. Чекаю, що налагодиться щось на ліпше, тому й голосую».

На спецдільниці голосує Ярослав Горбаченко.

Ярослав Горбаченко, виборець: «Я прийшов проголосувати, щоб тільки не зіпсували мій бюлетень. Який би не був результат, - це буде велике горе для України. Для мене тут кандидатів немає. Я  зробив вибір, я говорю. Написав: за нашу Україну».

Анатолій Муравицький, виборець: «Голосування пройшло спокійно, у звичній атмосфері. Вибір – хотілось би кращого, змін. Хотілось би змінити ставлення наших знатних політиків до нас, до народу».

Микола Ткачук лікується після операції. Каже: у першому турі участі у голосування не брав, бо був удома з поламаною ногою. Дістатися на дільницю допомогли інші хворі. Каже: очікує змін.

Микола Ткачук, виборець: «Одні мають мільярди, а інші тільки 1500 пенсії, то як жити?».

Станом на 9 ранку в госпіталі проголосувало 18 виборців із 47-ми, каже голова дільничної виборчої комісії Юлія Кідиба. З її слів роботу розпочали вчасно.

Юлія Кідиба, голова дільничної виборчої комісії: «Спочатку проголосували члени комісії, які включені у список, о 8.15 певно, проголосував перший виборець з тих, які лежать у стаціонарі. У  нас був витяг із списку виборців за голосуванням за місцем перебування, - це було 2 особи, вони написали попередньо заяви. Уже почалося голосування, 2 особи проголосували».

На спецдільниці Луцького гарнізонного госпіталю немає спостерігачів, розповіла Юлія Кідиба.