Голосування на спецдільниці у Луцькому пологовому будинку

14:44, 21 кві. 2019
 
Голосування на спецдільниці у Луцькому пологовому будинку

5-ть виборчинь на спецдільниці у Луцькому пологовому будинку народили цієї доби. Про це Суспільному розповів завідувач одного з відділень Сергій Сябрук. З його слів, до кінця дня усі пацієнтки зможуть проголосувати на дільниці. За процесом волевиявлення стежать лікарі. 26-річна Тетяна Григоренко-Мельничук однією з перших проголосувала на спецдільниці у Луцькому клінічному пологовому будинку. Жінка розповідає: два 2 дні тому народила дитину.

Тетяна Григоренко-Мельничук, породілля: «Поступила я в середу в патологію, запитали, чи буду я голосувати. Звичайно, не хочу втрачати таку можливість, тому записалася і сьогодні після пологів нас зібрали і дали можливість нам здійснити вибір.»

Спецдільницю у Луцькому клінічному пологовому будинку облаштували у кабінеті лікаря-акушера. Зі слів голови дільничної комісії Юлії Поліщук, роботу розпочали вчасно. У цьому кабінеті до 8 години вечора має проголосувати 71 виборець. З них - 12 членів виборчої комісії. На дільницю доставили 224 бюлетені. Юлія Поліщук розповідає про особливості роботи на спецдільниці.  

Юлія Поліщук, голова ДВК:  «Трошки страшно, тому що вже на великому строці вагітності, переживаєш за цю жіночку яка приходить і голосує. Якщо раптом людині погано стане, то будемо надавати першу допомогу».

Серед жінок-виборців та членів комісії Віталій Каськов - єдиний чоловік на дільниці. Каже: на виборах працює не вперше. На спецдільниці наглядає за урнами для бюлетенів.

Віталій Каськов, член ДВК: «Жіночки чекають поповнення, так що обережненько приходять і йдуть. Спокійно, без скандалів, без шуму. Ми будем, якщо що…. Ми були свідками і ще будем, там приймають пологи  якраз навпроти»

Жінок з відділення інтенсивної реанімації та відділення паталогії на дільницю супроводжують медики.

Надія Полховська, чергова медсестра Луцького клінічного пологового будинку:  «З відділення інтенсивної терапії я привела трьох жіночок, з такого відділення я не маю права їх самих пустити».

З 59-пацієнток, які мають нині проголосувати у стінах пологового, усі перебувають у задовільному стані, – розповідає завідувач пологового відділення Сергій Сябрук. Пересувні скриньки для голосування не знадобляться, – каже він.

Сергій Сябрук, завідуючий відділення Луцького клінічного пологового будинку: «Є дві жінки, які народили от буквально в 9:25, але думаю що вони почнуть вставати вже через 3-4 години, ходити і собі спокійно там в 15:00 підуть і проголосують, бо бажання велике».

Зі слів голови дільничної комісії Юлії Поліщук станом на першу годину дня на дільниці проголосували 56 жінок.