Голосування на дільниці у Луцькій школі №27

12:55, 21 кві. 2019
 
Голосування на дільниці у Луцькій школі №27

530 виборців проголосували станом на 13.00 годину на дільниці, що розташувалася у 27-мій школі міста Луцька. Це – нова дільниця, яка вперше запрацювала на цих президентських виборах. На ній зареєстровано більше двох тисяч виборців, працює 16 членів дільничної-виборчої комісії - розповіла голова ДВК Валентина Мисько. Стартувало голосування о 8.00.  

О 8-мій ранку на дільниці, що розташувалася у 27-мій школі Луцька, прозвучав гімн і почалося голосування.

Юрій Пальчук, виборець: Я на 8-му і перший тур приходив, бо мені на роботу. Йду з гарним настроєм проголосувати, в надії, що все буде добре.

Олександра та Віктор Потапчуки, Виборці: «У нас син встає дуже рано і татові на роботу, тому вирішили поєднати і прийшли всі разом. Ми сильні очікування не покладаємо, але завжди надія є».

Дмитро, виборець: «Всіх вітаю зі святом, ми вже посповідалися, вирішили з сином прийти, проголосувати. Віримо в Україну, щоб підростаюче покоління жило в квітучій державі, прийшли проголосувати».

Валентина Мисько, голова ДВК: «Дільниця відкрилася вчасно, черги були, все добре, приємно, що у нас така активність».

На цій дільниці зареєстровано 2021 виборець, бюлетенів усім вистачить, -  каже голова дільничної-виборчої комісії Валентина Мисько.

Валентина Мисько, голова ДВК: «Ніяких проблем не було отримали 2032 бюлетенів, все зійшлося, в нас є сейф, є металева шафа, нас зебезпечила школа всім. В сейфі закрили все, опломбували, поліцейський сидів не відходячи».

Валентин Зицик, старший сержант поліції, чергує на виборах: «З п’ятниці після отримання бюлетенів, ми тут забезпечуємо охорону громадського порядку, публічну безпеку громадян. Все було «спокойно», без прецидентів.

Зі слів поліцейського, супроводжуватиме бюлетені, поки члени ДВК не здадуть їх до окружної виборчої комісії. Голова ДВК, яка під час першого туру голосування працювала на цій дільниці, розповідає: тоді проблеми були з електроенергією.

Валентина Мисько, голова ДВК: «У нас не було 1,5 години світла, в нас було аварійне освітлення, в цей час ми не проводили вечірні засідання, ми просто сиділи, скриньки були ще закриті, ми стежили, щоб ніхто до них не мав доступу».

Нині на дільниці чергує медична сестра та рятувальник.

Василь Ромко, заступник завідувача курсів цивільного захисту, чергує на виборах: «Нас закріпили за дільницями, чергуємо, слідкуємо, щоб протипожежний стан дотриманий був, були засоби пожежогасіння, якщо щось трапиться, щоб вчасно викликати пожежників»..

Дільниця забезпечена медикаментами для надання першої невідкладної допомоги.

Дмитро Кобель, член ДВК: «На кожній дільниці і на нашій є аптечка, не дай Боже комусь стане погано, від голови, для серця все є для першої медичної допомоги, поки приїде швидка є».

Двоє виборців з цієї дільниці голосуватимуть вдома, - розповідає голова дільничної-виборчої комісії Валентина Мисько. Каже: для решти облаштували 6 кабінок для голосування, одна з них -  для людей на візках.

Валентина Мисько, голова ДВК: «Ця кабінка трошки ширша, ніж всі інші , там нема стільця, там розраховано по ширині, щоб можна було заїхати інвалідним візком. Тим більше у нас є пандус, інвалідним візком можна заїхати. Люди, які не можуть пересуватися самі, мають право зробити своє волевиявлення».

Зі слів голови ДВК, у першому турі виборів на їхній дільниці проголосували 74% виборців. Такої явки, - каже, – очікує і сьогодні.

Валентина Мисько, голова ДВК: «Тут молодий мікрорайон, багато молоді, приємно, що вони активні і свідомі, тому така явка. О 20.00 годині закриється дільниця».