У Ковелі влаштували проект "Я - особлива мама"

13:08, 17 кві. 2019
 
У Ковелі влаштували проект

  Влаштувала свято для мам, які виховують дітей з інвалідністю, ковельчанка Марина Громова. З її ініціативи у Ковелі відбувся проект “Я — особлива мама”, учасниками якого стали 16 волинянок.

Для більшості з них все відбувалося вперше: заняття з йоги, прогулянки на конях, гра в боулінг, розповідає організаторка Марина Громова. Впродовж двох днів для 16-ти волинянок, які виховують дітей з інвалідністю, організували дозвілля. Учасників проекту “Я - особлива мама”  відбирали  через соціальні мережі.

Людмила Гребінник, учасниця проекту (с. Бахів Ковельського району):“Дуже гарно, що всіх нас об’єднали в радості, в такому захопленні і гарному настрої. Сьогодні ми зранку зустрілися, ніби ми всі давно знаємось. Ми вже попили оздоровчого чаю, коктейлі. Їздили на йогу, там отримали таке розслаблення - хочеться ще! Зараз приїхали в боулінг, теж розважаємося. Чекаємо інших захоплень...”

Перед вечіркою з жінками попрацювали візажисти та перукарі. Її повсякденне життя присвячено дитині, а тут — все інакше, розповіла ковельчанка Тетяна Горчанюк. 

Тетяна Горчанюк, учасниця проекту (м. Ковель):“Цей проект дав нам можливість зрозуміти, наскільки ми сильні. І що ми можемо. Кожна з нас набралася досвіду, мотивації та підтримки. І ми тепер знаємо, що все можливо. Що кожна мама може перебудувати свідомість суспільства, відкривати нові можливості кожної дитини для самореалізації...”

Кожна з учасниць розповідала про своє життя. Організаторка проекту Марина Громова сама виховує троє дітей: двох синів та доньку. Сину Станіславу скоро 13-ять, він - особлива дитина. Цей благодійний проект —  для нього”, - каже Марина Громова.

Марина Громова, організаторка проекту: Надихала моя дитина, в першу чергу. Це моє дитя, я йому дуже дякую. Мені дуже хотілося, щоб він тут був присутнім. Але це проект для мам і тому я його не брала.  Ми всі тут — особливі мами. Це свято для нас. Але моя муза — це мої діти...”

Кожна з учасниць отримала подарунки.

Наталія Старикова, учасниця проекту ( смт. Рожище):“Я дуже переживала, що це має бути... Я ніколи не була в Ковелі. І, дякуючи Марині, — це стільки емоцій! Перший раз була на йозі. Попробувала — стільки емоцій! Перший раз на кінній фермі була. Дуже гарно все сплановано. Ми не знали, що буде далі, йшли в сліпу... Дуже гарний проект. І думаю, далі він буде ще більш захоплюючим... І буде ще більше меценатів та допомоги!”

Марина Громова, організаторка проекту:“Це зовсім інші люди, які були вчора і сьогодні.  Ви не уявляєте, наскільки вони наповнені емоціями. Як приємно було бачити їх після мейкапу, манікюру, коли вони зробили зачіски... Така велика сім’я. Ви бачите, скільки людей прийшло. Я дуже всім дякую. Емоції просто зашкалюють. Я дякую, що все вийшло...”

В майбутньому в Ковелі планують розвивати проект, розповіла Марина Громова.