День здоров’я у Луцьку

11:45, 15 кві. 2019
 
День здоров’я у Луцьку

  До Всесвітнього дня здоров’я у Центральному парку Луцька відбувся забіг під назвою «Активуй здоров’я». У ньому взяло участь 12 команд по 5 учасників у кожній. Учасники давали відповіді на запитання, пов’язані зі здоровим способом життя і вирішували задачі на знання симптомів різноманітних хвороб. Упродовж свята усі охочі змогли проконсультуватися з сімейними лікарями, виміряти артеріальний тиск, глюкозу і холестерин у крові, зробити експрес-тести на ВІЛ-інфекцію.

 До Центрального парку Луцька до забігу під назвою “Активуй здоров’я” готуються сестри Софія Околіт та Кароліна Яріз.

Софія Околіт, учасниця забігу: «Буду бігати і займатися спортом. В парку на свіжому повітрі буду бігати зі своїми подругами.»

Кароліна Яріз, учасниця забігу: «Спорт потрібен усім людям, щоб мати гарну фігуру і жити дуже довго. Коли є час - то можу побігати та поприсідати по хаті.»

Софія Ковальчук, учасниця забігу: «Спорт - це для мене життя. Це оздоровче йде для мене. Якщо не буде спорту, то здорова форма мого життя, піде «коту під хвіст».»

Каріна Чернецька, учасниця забігу: «Я взяла зручний одяг, зручне взуття і те, що на мені гарно лежить. Найбільше я бігаю 5-ть кілометрів.»

Упродовж свята усі охочі могли проконсультуватися з сімейними лікарями. Лучанка Софія Бондарук прийшла виміряти рівень холестерину в крові.

Софія Бондарук, лучанка: «У мене є проблеми зі здоров’ям. У мене високий холестерин та високий цукор. Це дуже добре, що я можу здати. -

- Результатом задоволені?

- Так у мене частково холестерин понизився.»

Наталія Демчук, фельдшер-лаборант: « На холестерин хворіють люди у кого печінка хвора, в кого підшлункова. Якщо є підвищений цукор, то треба звертатися до свого сімейного лікаря. Холестерин норма від 3, саме цим апаратом від Світового банку до 10, 2.

Усі консультації та аналізи – безплатні, - каже головний лікар обласного Центру здоров’я Сергій Новосад. 

Сергій Новосад, головний лікар обласного Центру здоров’я: «Мета у нас одна - нагадати про важливість здоров’я, здорового способу життя профілактики захворювань. Чим буде здоровіший кожен з нас,  тим міцнішою буде держава.»

Прийшла виміряти свій артеріальний тиск і лучанка Світлана Цісарук.

Світлана Цісарук, лучанка: «Прийшли виміряти артеріальний тиск, виміряти пульс, холестерин  і глюкозу крові, так як це є ризик для захворювань серцевою-судинних, ризик інсультів. Веду здоровий спосіб життя і активний фізичний рух.»

Світлана Глинюк, сімейний лікар: «Смертність від серцевою-судинних захворювань в Україні на першому місці. В кожного свого норма, але вона не повинна перевищувати 130 на 80.»

Зі слів, завідувачки інформаційно-аналітичного відділу охорони здоров’я Тетяни Князькової, у забігу взяло учать понад двісті учасників.