Розбійний напад у Велицьку

19:12, 12 кві. 2019
 
Розбійний напад у Велицьку

На Волині діє план перехоплення “Сирена”, - розповів речник поліції області Віктор Гомоль. Нагадаємо, цієї ночі одна людина загинула, інша – із кульовими пораненнями у лікарні. Такі наслідки розбійного нападу на родину у селі Велицьк Ковелького району. Онука господарів будинку, Вікторія Нікитюк, каже, що злочинці могли залізти до будинку через вікно. З її слів, один, ймовірно, відчинив двері іншим чоловікам.

 

Вікторія Нікитюк, онука вбитого: « Здоровий мужчина нормальний тудою би не проліз, це хтось був менший. Я не знаю, як вони його відкрили, але пластикове вікно раз-два і відкрив.  Потрібна тільки звичайна викрутка і все»

Господарі будинку – подружжя пенсіонерів і їхній син. Близько 1-ї ночі, коли невідомі увірвалися до будинку, вони спали. Вікторія розповідає: четверо чоловіків у масках та зі зброєю вимагали від них гроші та коштовності.

Вікторія Нікитюк, онука вбитого:  «Почали грабувати. Не знаю, що далі толком. Дядька почали бити і стріляти також. До баби діло мали, казали золото знімай, таке щось. Дід там вступився, то на жаль було несумісне життям, постріл. Дід помер. Вони його почали душити, а він почав опиратися і тоді воно пішло-поїхало далі і далі . Почали бити, потім вистрілили»

Сусідка Ніна Кропива розповіла: вночі нічого  підозрілого вона не чула.

Ніна Кропива, сусідка: «Я ще не спала, телевізор дивилася. Ніхто не їде, ніде ніхто не йде. Як тут почуєш. Якби на вулиці кричав – може хтось би і почув»

Заступник головного лікаря Центру екстреної допомоги Андрій Абрамов розповів, що виклик на службу 103 надійшов о 1.25-ть. Лікарі, які прибули на місце, констатували смерть 70-річного чоловіка.

Андрій Абрамов, заступник головного лікаря Центру екстреної допомоги: «Чоловік без ознак життя і з травмами, несумісними з життям був — вогнепальне поранення в голову в черевну порожнину. А інший, молодший чоловік 1971-го року народження, був з вогнепальним пораненням черевної порожнини і нижніх кінцівок»

69-річну жінку вбитого нападники не зачепили. Їхній син із травмами зараз перебуває на лікуванні у Луцькій міській лікарні.

Ігор Романів, лікар-хірург: «Множинні вогнепальні поранення голови, грудної клітки, черевної-порожнини, нижніх кінцівок. Проведена хірургічна обробка ран. Стан хворого середньої тяжкості стабільний. На даний момент хворий лікується в умовах загальної хірургії»

Родичка Вікторія Нікитюк каже: родина ні з ким не ворогувала.

Вікторія Нікитюк, онука вбитого:  «Це було по наводці, я так думаю. Грабіжники чітко знали, куди вони йдуть, як вони йдуть, хто де ночує чи спить. Вони знали, в яких кімнатах розташовані. Вони йшли чітко по виробленій схемі. Для нас це великий шок, бо ніхто ніколи не міг подумати, що таке станеться в нашій родині»

Нині на Волині діє план перехоплення “Сирена”, - розповів речник поліції області Віктор Гомоль. У Ковельському районі, де усе сталося, перевіряють машини. Слідчі розпочали провадження за кількома статтями.

Віктор Гомоль, Речник поліції Волині: «Передбачених ч. 4 ст. 187 «розбійний напад» і ч.2 ст. 115 — «умисне вбивство з корисливих мотивів»

Якщо поліція розшукає нападників — їм може  загрожувати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.