Патрульні з Луцька фотографувалися з бездомними собаками

10:14, 10 кві. 2019
 
Патрульні з Луцька фотографувалися з бездомними собаками

Луцькі патрульні взяли участь у соціальному проекті - фотосесії з собаками з комунального підприємства  «Ласка», які шукають господарів.

До участі у фотосесії залучили 6 тварин. Метис лабрадора на кличку Сесіль, Муся, рудий Лис, Алмаз. Берта – невелика і збентежена від надмірної уваги собака, каже директорка «Ласки». На підприємстві тварина живе давно. Її господарі віддали до притулку тому, що та добра і ні на кого не гавкає.

 

Ольга Шмігель, інспектор із зв`язків з громадськістю управління патрульної поліції в області:  «Дуже багато позитивних емоцій від цієї фотосесії, тому що всі вони до тебе йдуть. Вона висуває язик, як ніби посміхається тобі. Відчується добро від цих собак. Тому дуже було б добре, якби мали можливість взяти їх до себе і щоб вони мали хазяїв і так само вірних друзів, які їх любили б».

Дмитро Хмарук, заступник начальника управління патрульної поліції в області: «Патрульна поліція Волинської області таким чином показує,  що ми проти жорстокого поводження з тваринами. Ми за популяризацію, щоб тварин з притулку люди брали собі додому. Це вірні друзі».


Собаки працюють в правоохоронних структурах. У підрозділі тактико-оперативного реагування дві тварини. Дмитро Хмарук розповів: акцію в підтримку тварин і проти жорстокого з ними поводження зініціювали правоохоронці. В роботі волинські патрульні нерідко стикаються із жорстокістю щодо тварин, тому співпраця  із захисниками тварин і волонтерами, каже лейтенант поліції Сергій Бадалян, невід`ємна частина їхньої роботи.

Сергій Бадалян, інспектор відділу управління патрульної поліції в області: «Під час патрулювання з напарником рухались на автомобілі. Побачили собаку породи Стаффордшира, молоду, близько 2 років, яка бігала біля дороги з обірваним повідком. Відразу подумали, що щось не так.  Зупинились. Побачили, що собака прив`язана до дерева. Від повідка на шиї вже були ушкодження, верхній шар шкіри вже був роздертий.  Поряд не було господаря і взагалі нікого з Людей. Було прийняте рішення доставити в КП «Ласка»».

 

Нині обирали тварин для фотосесії за тим, наскільки вони соціалізовані і як добре спілкуються з людьми, каже Наталія Рудь. І додає: в кожної тварини власна історія.

Наталія Рудь,  директор КП «Ласка»: «Нора перелякалася. 1,5 місяці тому лікарі помітили в неї відхилення по здоров`ю. У неї виявили новоутворення в нирках. Видалили одну нирку і зараз вона набагато краще себе почуває. Це для неї величезний шанс. Можливо, хтось її забере додому».


За останніми звітними даними на КП «Ласка» проживає 261 тварина: коти і собаки. Середній вік 3-4 роки. Усі стерилізовані, вакциновані і оброблені від зовнішніх та внутрішніх паразитів, каже директорка підприємства Наталія Рудь:  «Вони готові йти в сім`ю, в родину. Вони чекають, можливо, саме на тебе».