У Луцьку відкрився новий Центр для занять з дітьми з інвалідністю

15:19, 2 кві. 2019
 
У Луцьку відкрився новий Центр для занять з дітьми з інвалідністю

Голова громадської організації «Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» Юлія Поліщук розповіла, що відкриття центру приурочили до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про аутизм, який відзначають 2 квітня.

Нове приміщення урочисто відкрили на вулиці  Огієнка, 20. Серед тих, хто прийшов на захід  - сімя Цьосів, у якій троє дітей. Їх 14-річний син Антон має діагноз «аутизм».

Антон Цьось, школяр: «Я буду займатися тут з друзями.. сюди будуть приходити педагоги і будуть займатися.  мені подобається приміщення .»

Мама Антона, Антоніна Цьось каже: дітям з таким діагнозом займатися разом –дуже важливо, соціалізація дітей з аутизмом – один з кроків психокорекції.

Антоніна Цьось, виховує дитину з аутизмом: «Ми тут від самого початку в організації. Виникла потреба, бо дитині поставили діагноз аутизм. А в нас всього 1-3 спеціалісти які цим займалися. В даному діагнозі мова – це не основне, головне – соціалізація. Комунікація. Якщо дитина буде себе в соціумі відчувати, прийде час цього розуміння. Це дуже добре.»


Голова громадської організації Юлія Поліщук розповідає: спеціалізоване місце потрібне для творчих і розвиваючих занять з дітьми. Нині у спілці  - 35 сімей, які виховують дітей з аутизмом.

Юлія Поліщук, голова громадської організації: «Приміщення надала нашій організації міська влада, зробили нам ремонт повністю. Тут є дві кімнати. Ця більше. Тут ми будемо проводити групові заняття. Є ще трохи менша кімната. Там будуть заняття індивідуального формату. Є ще третя маленька кімнатка без вікон, але ми плануємо її обладнати під кухоньку, щоб діти вчились і могли себе обслуговувати, чай зробити, бутерброд якийсь нагріти. Є вбиральні комфортно облаштовані. Є вода холодна і гаряча.»


Юлія Поліщук каже, що займатись у Центрі зможуть лише члени Спілки батьків інвалідів з розладами аутичного спектру «Янголята» -  вони спільно оплачують комунальні послуги. Посприяла у відкритті центру міська влада, каже жінка.