Водій авто «Volkswagen Т4» який напередодні збив 9-річного хлопчика, був тверезим.

15:45, 1 кві. 2019
 
Водій авто «Volkswagen Т4» який напередодні збив 9-річного хлопчика, був тверезим.

Аварія сталася 31 березня близько 20-ї години на вулиці Польовій у Луцьку. 
Чоловік, який відмовився називати своє ім`я та прізвище розповів, що аварія трапилася поблизу його будинку: «Був в хаті з дружиною, то був такий удар, шо в хаті почули. Казали ці хлопці, що з ним каталися, що він стояв взагалі на обочині.»


Чоловік каже, що від удару дитину відкинуло приблизно на 10 метрів,  велосипед залишився під заднім правим колесом автомобіля:  «Неділя вибори. Діти. Дорослі стояли бачили як воно було.»

Розповідають про аварію ще двоє місцевих мешканців, які живуть у мікрорайоні Вересневе.

Сергій, місцевий мешканець:  «Їхав він мінімум 80. Бо ще ми стояли з хлопцями і казали: кинути йому цеглину в лобове і тут тільки «гах» і все  і тільки іскри пішли з-під машини.  Велосипед був взагалі під машиною. Його і видно не було.  Ще старший хлопчик був. Ще є лишився.»


Христина Приймачок, місцева мешканка:  «Хлопчик стояв по лівій стороні смуги .  Вдарила машина і перекинула аж на іншу сторону. Водій їхав із шаленою швидкістю, бачило дуже багато свідків. Тут така смуга, що потрібно їхати 30 км в год. Ми хочемо щоб водій був наказаний. »

На момент прибуття карети швидкої у дитини були відсутні пульс та дихання – розповів Суспільному завідувач Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Абрамов. На виклик прибули дві катери швидкої допомоги. Хлопчика намапалися реанімувати.

Андрій Абрамов, завідувач Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги : «В дитинки виявилися травми несумісні з життям. Хоча видно було ознаки,  що вкрай тяжкі ушкодженняВсеодно дитинку взяли і проводили реанімаційні заходи більше 45 хвилин, ну на жаль вони виявилися не ефективними.»

Правоохоронці, що прибули на місце ДТП, ознак спяніння у водія не виявили, каже речник Головного управління Нацполіції області Віктор Гомоль. Швидкість з якою рухалося авто на момент наїзду на дитину, нині встановлюють.

Віктор Гомоль, речник Головного управління Нацполіції  Волині: «Автомобіль «Volkswagen »  допустив наїзд на 9-річного велосипедиста який рухався у попутньому напрямку. Попередньо встановлено що водій не перебував у стані спяніння. Проводиться досудове розслідування у ході якого будуть встановлені всі деталі цієї летальної ДТП. В тому числі з якою швидкістю рухався транспортний засіб.»

За фактом дорожньо-транспортної пригоди правоохоронці відкрили карне провадження. Якщо вину водія доведуть – каже Віктор Гомоль, йому загрожує ув’язнення строком від 3 до 8 років. Свідків ДТП поліція просить звернутися на лінію 102 або у слідче управління за адресою місто Луцьк вулиця Винниченка 11.