Відсутній тротуар та зруйнована стежка по вулиці Карпенка-Карого у Луцьку

17:43, 28 бер. 2019
 
Відсутній тротуар та зруйнована стежка по вулиці Карпенка-Карого у Луцьку

Відсутність тротуару, зруйнована стежка на місці якої місиво з болота – так виглядає частина дороги по вулиці Карпенка-Карого у Луцьку. Торік 16 листопада тут ПРАТ «Волиньобленерго» розпочало земляні роботи, пов’язані з реконструкцією кабельної лінії. Три місяці пішоходи ходять по проїжджій частині, розповів Суспільному лучанин Григорій Дубинка, який написав скаргу на платформу «Відкрите місто». Чи буде завершено благоустрій цієї ділянки дізнавалися наші кореспонденти.   

По проїжджій частині щодня мешканці вулиці Ківерцівської ходять на роботу,  до школи,  на базар,  - розповідають лучанки.

Оксана Кучер, лучанка: «Так і ходимо – стоїмо, чекаємо коли машини проїдуть, а тоді перебігаємо.»

Зоряна Киричук, лучанка: «Дорога мені незручна, явно. Особливо коли дощ, машини, калюжі. Аби не збили

Галина Лисакова, лучанка: «Ну що можна говорити? А ви подивіться там! Як перебігти дорогу? Як отам перейти? Всі платимо податки. В центрі тротуарчики, а тут?»

На вулиці Ківерцівській побудували нову підстанцію, до неї тягнули кабель понад гаражним кооперативом «Волинь», далі прокопували під коліями, розповідає мешканка вулиці Ківерцівської Оксана Кучер. Жінка розповіла, що перед початком зими фірма-виконавець не почистила проїжджу частину від болота.  

Оксана Кучер, лучанка: «Може неділі три як прибрали, а так тут були ями, а воно усе було на дорозі.»

Департамент муніципальної варти неодноразово давав приписи відповідальним особам на усунення порушень та попереджав про адмінвідповідальність у разі невиконання умов припису, каже керівниця відділу Департаменту муніципальної варти Юлія Гоголь.

Юлія Гоголь, керівник відділу Департаменту муніципальної варти: «Об’єм робіт був дуже великій і відповідно до робочого проекту ордер був виданий і продовжений до 16 травня 2019 року. Інспектором неодноразово були здійснені реагування на звернення мешканців вулиць Ківерцівської та Лідавської,  стосовно того, що або необгороджена ділянка і межі проведення земляних робіт, або наявність болота на проїжджій частині.»

Директор з технічних питань фірми-виконавиці Петро Буцек телефоном розповів, що у відповідності до планового ордеру, працівники відновлять благоустрій до першопочаткового стану, а саме -  зеленої зони. 

Петро Буцек, директор з технічних питань фірми-виконавиці: «Ми до завершення терміну будівельних робіт, до закінчення терміну ордера на виконання будівельних робіт, до 16 травня відновимо благоустрій.»

Після звернень мешканців прилеглих вулиць, поруч із гаражами впорядкують стежку, для розширення якої місце уступить гаражний кооператив, каже керівник відділу Департаменту муніципальної варти Юлія Гоголь.

Юлія Гоголь, керівник відділу Департаменту муніципальної варти: «Там є небезпечна частина дороги, там крутий поворот. Голова гаражного кооперативу погодився піти назустріч мешканцям міста, всупереч тому, що, відповідно до державного акту про право власності, їхній паркан знаходиться по межі їхньої території. Проте, він іде на поступки лучанам, і він згідний, і дав про це письмові пояснення, відступити, перенести паркан на відстань 1,5 метра.»

Наразі у Департаменті муніципальної варти знаходиться звернення одного з депутатів міської ради про можливість вкладання бруківки на вулиці Ківерцівській вздовж гаражного кооперативу «Волинь».