У селі Гаразджа з маршруту, що сполучає село із Луцьком зняли 2 тролейбуси

16:52, 28 бер. 2019
 
У селі Гаразджа з маршруту, що сполучає село із Луцьком зняли 2 тролейбуси

У селі Гаразджа з маршруту, що сполучає село із Луцьком зняли 2 тролейбуси. Про це журналістам Суспільного розповіла лучанка Ольга Онищенко.

На кінцевій зупинці у селі Гаразджа, що неподалік Луцька, люди чекають тролейбус № 3. Іван Драгомирецький показує кореспондентам розклад тролейбуса. Чоловік розповідає: з відсутністю тролейбусів 7 і 10  чимало труднощів.

Іван Драгомирецький, лучанин: «Це дуже погано. Зараз якраз сезон починається дачників і один тролейбус це неможливо!»

Галина Іванівна, лучанка: « Нащо зняли? Цілу зиму їздили, а зараз ні, бо вже літо почалося.»

Лучанка Ольга Онищенко їде з дачі, каже: тролейбуси переповнені.

Ольга Онищенко, лучанка: «Ми ходимо на ту останню зупинку, але зараз як один ходить, то тут уже не сядеш. По-перше,  там зупинки немає, холодно стояти, як зараз. Зараз просто мало людей, хай потепліє - то тут буде стільки людей, то тут не буде де стати, не те, що сісти в тролейбус.»

Валентина Франко, лучанка: «Люди приходять, жаліються, тут сядуть, а там вже третя зупинка, вже не можна сісти. А зараз буде дві години і дві години її не буде. Якщо немає ніякого тролейбуса, що люди роблять? А в розкладі пише, що є в сім і є десять, а платити п’ять гривень. Це так або п’ять гривень плати, а як можна, коли півтори тисячі пенсії.»

Іван Редькович щодня добирається на роботу, каже працює неподалік і додає: незручностей побільшало.

Іван Редькович, лучанин: «Учора їхали, то не знаю як ті пенсіонери повлазили, один на одному були. Тут біля Лучеська люди ледве посідали, а деякі ,навіть, не сіли, залишилися. Коли ходила сімка, вона о 8 годині йшла, то була розгрузка, бо люди, хто на 7, там ішла трійка, було нормально.»

Водій тролейбуса Андрій Капанін за день має 6 рейсів. Каже: пасажирів на цьому маршруті побільшало.

Андрій Капанін, водій тролейбуса: «Людей зранку і ввечері багато, особливо пільгова категорія. Їм не вистачає. А йде ще весна, то буде ще напливу більше.»

За словами керівника Управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимира Степанова, рішення зняти з маршруту два тролейбуси прийнято керівництвом підприємства електротранспорту. Телефоном він розповів наступне:

Володимир Степанов, керівник Управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради: «Зараз ми ведемо перемовини про те, щоб їх повернути 7 і 10 , і ми їх повернемо, хоча б маршрут №7.»

Директор підприємства електротранспорту Володимир Пуц ситуацію із відсутністю тролейбусів  прокоментував так:

Володимир Пуц, директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту»: «Сьогодні ми готуємося до весняно-літнього сезону, а тому частина техніки поставлена на ремонт. На кожному маршруті відчувається недостатня кількість тролейбусів і на Гаразджанському напрямку. Потреба в них є, але, якщо взяти економічну частину, то сьогодні на маршруті Лісництво-Гаразджа 250 платних пасажирів, а 600 безоплатних. Звичайно скарги будуть, але ми будемо усе робити, щоб їх зменшувати і задовольнити лучан, які добираються на кладовище.»