Суд виніс вирок вбивцям Катерини Литкіної

18:46, 27 бер. 2019
 
Суд виніс вирок вбивцям Катерини Литкіної

14,5 та 13,5 років позбавлення волі. Таке покарання отримали Назар Статочнюк та Максим Терлецький у справі вбивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Нагадаємо, 16-річну дівчину позбавили життя в ніч з 1-го на 2-е серпня 2016 року: вбивці нанесли їй не менше восьми ударів битою. Вирок виголосили в Ковельському міськрайонному суді.

Ірина Логвинюк, суддя Ковельського міськрайонного суду“Суд ухвалив: Статочнюка Назара Андрійовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.4 та п.12 ч.2 ст.115 ККУ та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном 14 років 6 місяців. Терлецького  Максима Едуардовича, визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном покарання 13 років 6 місяців.

 

Колегія суддів у складі Ірини Логвинюк, Сергія Панасюка та Олени Восковської визнала  пом’якшуючими обставинами щодо Максима Терлецького його каяття та часткове сприяння слідству. Назар Статочнюк так і не розкаявся у вчиненому та не просив вибачення у батьків вбитої дівчини.

Сергій Литкін, батько: “Я вважаю вирок справедливим. По 14 років, ну я говорив — по 15, тому що ніхто з них не покаявся.  Дуже важко було 2,5, роки їздити, слухати всю цю брехню. Дивитися на цих людей, які, після того, що вони зробили, ще й знущаються морально.


Ольга Литкіна, бабуся:“Знаєте, я вдячна суддям — низький їм уклін! На тому, що зробили слідчі нововолинські, а потім луцькі — ті трохи більше... Я взагалі боялась, що ось цього, який зі  Словенії, його випустять взагалі. А дитину нашу вже не повернути: це ангел, і вона вже на небесах.”

Щодо можливої апеляції на рішення суду першої інстанції, думки учасників  процесу розділилися.


Артем Рішко, прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Волинської області: Зі сторони обвинувачення на даний час не можу сказати, чи буде подана апеляційна скарга. Але, з того, що я почув, підстав для подання апеляційної скарги немає.

Віктор Дягель, адвокат: “Щодо подачі апеляції — я поки не можу сказати, чи це буде мати місце. Адже захист здійснюється групою адвокатів, і я не можу говорити за всіх колег. Потрібно буде вивчити вирок суду і прийняти рішення. Ймовірно, що це буде так.

Суд також задовольнив цивільні позови потерпілих щодо відшкодування моральної шкоди та витрат на поховання вбитої.