Відбулися урочистості з нагоди п’ятої річниці створення Національної гвардії України

18:55, 25 бер. 2019
 
Відбулися урочистості з нагоди п’ятої річниці створення Національної гвардії України

Віднедавна служить у військовій частині 1141  20-річний Данило Власович, розповідає, як потрапив до Національної гвардії.

Данило Власович, військовослужбовець строкової служби: «Спочатку на розподілі я потрапив у місто Слов’янськ, я сам туди попросився, тому, що мені хотілося бути ближче до фронту, зараз служу тут. Це одна із елітних підрозділів, які є в українській армії і особисто для мене, зараз війна перейшла на інший рівень, а нам треба тримати фронт всередині, тобто внутрішні війська зараз дають дуже великий рівень.»

Валентина Тесленко на контрактній службі півроку. Каже: щоб потрапити до національної гвардії проходила курс молодого бійця. Було нелегко, але усі страхи поборола, говорить сержантка.

Валентина Тесленко, молодший сержант: «Це і навчання з тактики, вогневої підготовки, стрільби, топографія, як копати окопи, усе виконувалося на рівні з чоловіками. Для мене найскладніше було тімбілдінг, бо там вправа така була, коли ти мусиш падати з висоти, заплющивши очі спиною до своїх побратимів, які мусять тебе спіймати. Але завжди знаходиш шляхи як страх побороти.»

Полковник у відставці Василь Романюк розповідає: за останні роки і служба і оснащення Нацгвардії змінилися.

Василь Романюк, ветеран війни, учасник бойових дій в Афганістані: «Я служив ще в першій каденції національної гвардії, в 90-х роках, так звані президентські війська. Ми виконували тоді навчально-бойові задачі. А зараз як почалася війна, створена нова структура нацгвардії, це вже не навчальні, а суто бойові завдання. Мені приємно, що ця частина була першою по захисту суверенітету в Маріуполі.»

Військовослужбовців нагородили відзнаками та подяками.