У Луцьку відзначили 20-у річницю загибелі В’ячеслава Чорновола.

17:42, 25 бер. 2019
 
У Луцьку відзначили 20-у річницю загибелі В’ячеслава Чорновола.

Лучани вшанували пам’ять українського політика, лідера Народного Руху України біля меморіальної дошки.

Нагадаємо 25 березня 1999 року на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша автомобіль Toyota Чорновола врізався в КамАЗ з причепом, який розвертався посеред шосе. В’ячеслав Чорновіль та його водій загинули на місці.

Ростислав Кушнірук, учасник заходу: «З Чорноволом ми не раз зустрічалися, зустрічалися перед виборною кампанією в драмтеатрі. Всі хотіли бути президентом. Чорновіл мав усі переваги пройти, бо не рахуючи тільки захід, а й схід, південь, - усі були налаштовані, що Чорновіл повинен бути. Бо то єдиний істинний , безстрашний борець за українську незалежність.»

Марія Ковальчук,  учасниця заходу: « Коли висували до Верховної ради і висували кандидатів в президенти, він ішов те. Але його не підтримали, бо стали боротися за владу, а через пів року його вбили і не стало людини, яка все життя хотіла. Щоб Україна була незалежною.»

Любов Ганейчук, голова Союзу Українок:  «Якби ми в свій час обрали Чорновола президентом, ми б мали рівень життя Чехії, дуже не вистачає його в українській політиці. Я особисто знала Чорновола і дивлячись на статки тих людей у Верховній раді, думається, як скромно жили ці люди. І дуже шкода, що ми не могли об’єднатися навколо живого Чорновола, хочеться, щоб ми сьогодні об’єдналися навколо його ідеї.»