Волинські плавці готуються до міжнародних змагань "Мультинейшинс"

16:55, 25 бер. 2019
 
Волинські плавці готуються до міжнародних змагань

Луцькі плавці здобули на чемпіонаті України серед молоді та юніорів призові місця. Максим Ткачук виборов 5 срібних медалей, а Дана Ахмедова здобула бронзову нагороду.  За підсумками змагань їх відібрали в збірну України з плавання для участі в міжнародних змаганнях «Мультінейшинс», що відбудуться у Швейцарії і Австрії, розповів Віктор Самчук голова «Федерації плавання в області».

18-го березня в місті Дніпро завершився чемпіонат України з плавання серед юнаків та юніорів. Лучанка Дана Ахмедова в останній день змагань показала результат, який дозволив їй потрапити в збірну команду України на міжнародні змагання “Мультінейшинс”, що відбудуться в Швейцарії.

Дана Ахмедова, спортсменка: «Я пливла дистанцію100 метрів брасом показала результат 1,13. Завдяки цьому я стала першою у рейтингу свого віку і відібралася у Швейцарію».

17 річна Дана Ахмедова перед “Мультінейшинс” під керівництвом свого тренера Сергія Максимюка тренується 2 рази в день. Програма змагань в Швейцарії, каже спортсменка, буде насичена.

Дана Ахмедова, спортсменка: «У перший день до обіду я буду плисти естафету, після обіду у мене буде 200 метрів брасом. Наступного дня у мене зранку 50 метрів брас і після обіду 100 брас».

Міжнародні змагання “Мультінейшинс” 13-го, 14-го квітня відбуватимуться у двох країнах. Максим Ткачук виступатиме в Австрії.

Максим Ткачук, спортсмен: «Я плив 200 брасом, здобув друге місце. Мене обійшов хлопець 2004-го року народження, молодший від мене. Ми вдвох відібралися на Чемпіонат Європи. Є вранці відбір і фінали. Вранці - відбір “А” і відбір “Б”. Якщо вранці ти потрапив у фінал “А”, то ти автоматично виграєш. Я потрапив у фінал “Б”. У ньому я показав ліпший результат ніж той хлопчик, який переміг».

Володимир Самчук, тренер Максима Ткачука: «У нього були складні дистанції, естафети. А його конкуренти основні відпочивали, тому міг би бути результат кращим, але ці результати досить високі, тому на тому ж чемпіонаті в Іспанії рекорд серед цього віку 1, 6, а Максим проплив 1, 37».

Максим каже: зважаючи на програму змагань, із басейну в Австрії впродовж двох днів він не виходитиме.

Максим Ткачук, спортсмен: «У перший день я буду 200 метрів брасом, а у 2-й день 100 метрів брасом. Ще ми збірною України будемо естафету плавати: чотири по 100 метрів кролем і чотири по 200 метрів кролем».

Змагання в Австрії, каже Володимир Самчук, важливі, але головні старти для його підопічного відбудуться після “Мультінейшинс”.

Володимир Самчук, тренер Максима Ткачука: «Через тиждень після Австрії буде відбір у Харкові на Чемпіонат Європи серед юніорів та Юнацький Олімпійський фестиваль. Будемо старатися залишити енергію на Харків».

Дана Ахмедова, спортсменка: «У планах у нас з тренером увиступити на Чемпіонаті Європи, що відбудеться у Великій Британії у місто Глазго».