Орекстр військової частини 1141 Нацгвардії України строєм пройшовся вулицею Луцька

14:52, 25 бер. 2019
 
Орекстр військової частини 1141 Нацгвардії України строєм пройшовся вулицею Луцька

    У переддень п’ятої річниці створення Національної гвардії України у Луцьку оркестр військової частини 11 41 строєм пройшовся вулицею Лесі Українки до Театрального майдану. Музиканти виконали патріотичні пісні.

Стройову ходу від Луцького медичного коледжу військовий оркестр розпочав із козацької пісні «На Хортиці». 

Віктор Лучинець, начальник військового оркестру військової частини 1141: «У кожному місті відбувається таке свято, де є частини нацгвардії. Ми хочемо нашому місту показати, що Національна гвардія України працює на український народ, на державу».

Майор Віктор Лучинець, військовий диригент, розповів, що у репертуарі оркестру козацькі, повстанські пісні, українські марші, класичні твори. Біля фотостенду Героям Небесної сотні і  воїнам, які загинули за єдність України, військові Нацгвардії поклали квіти і вшанували полеглих хвилиною мовчання. Після цього військовий оркестр ще близько півгодини виконував музичні твори на Театральному майдані. Старший прапорщик Станіслав Нестерук грає на баритоні.

Станіслав Нестерук, старший прапорщик: «Мав нагоду служити у першій національній гвардії, яка згодом увійшла у внутрішні війська. І п’ята річниця – це маленький ювілей. Усі пам’ятаємо 2014-й рік, як усе починалося, які покладалися надії на Нацгвардію, я думаю, вона з ними справляється у повній мірі».

Микола Осипюк, лучанин: «Я людина, яка жила при соціалізмі і тоді були оркестри в усіх організаціях. Це тривожить мені душу. Я із задоволенням слухаю».

Юлія Орел, лучанка: «Позитивно ставлюся до цього. Гарно грають, зупинилися з дитиною, щоб подивитися».