Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Луцьку

11:52, 21 бер. 2019
 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Луцьку

Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Луцькому палаці культури. Впродовж шести днів діти братимуть участь у конкурсах та знайомитимуться з новими творами письменників. Про це кореспондентам Суспільного розповіла організаторка заходу, бібліотекарка Ніна Бочарова. Шестирічна Мілена Обідіна розповідає: любов до книжок прищепила їй мама читаючи казки на ніч.

 Мілена Обідіна, учасниця заходу: «Я читаю  Фрігарда, Суничку і багато інших історій. Мені зазвичай, казки читають мама і сестричка».

 Любить книги і п’ятикласниця Олександра Прусак. Каже:  улюблений жанр — фантастика.

 

Олександра Прусак, учасниця заходу: «Я люблю занурюватися у світ, який не буває у нашому світі. Люблю робити те, що не може бути у нашому середовищі. Люблю сама писати ці книги. Я на Новий рік, на Миколая завжди замовляю книги».

Ангеліна Мельник, учасниця заходу: «Я вважаю, що ціни на книги достойні, адже там багато знань. Я частіше відвідую бібліотеки. Мені подобається у бібліотеці, адже там можна не тільки читати книги, а відбувається багато різних заходів і майстер-класів. Мені це подобається».

 

Наталія Гуркіна, мама учасниці заходу: «У  нас є така гра, коли один вечір я їй розповідаю казку, про тих героїв яких вона хоче, а у інший вечір вона мені. Про тих героїв яких я хочу. Ми граємося у таке гру з років 5-6, тому коли усі діти знали про колобка, то вона у мене про нього не знала, бо ми з нею постійно фантазували про усіх».

 Протягом тижня діти демонструватимуть власні літературні уподобання, ділитимуться враженнями про прочитане і презентуватимуть улюблені книги, - каже організаторка заходу  Ніна Бочарова.

 

Ніна Бочарова, організаторка заходу: «Фантастика і пригоди - це основні жанрові книги, які діти читають сьогодні. Сьогодні ще пішла книга про проблеми у школі і про проблеми у сім’ї. Це письменники Сергій Гридін і Анастасія Нікуліна, які пишуть про ці проблеми. Дітей це цікавить. Можливо вони себе впізнають у тому класі, який описаний у книзі, можливо, щось хочуть зрозуміти, чому саме так поступають герої книги, щоб собі набратися такого досвіду і так не робити. Ця тема зараз дуже цікава для дітей. Популярності набирають книги у серіях».

 Зі слів Ніни Бочарової, щорічно тиждень дитячого читання проводять у дні весняних канікул.