Ринок Привіз на Привокзальній площі Луцька збираються реконструювати

16:44, 15 бер. 2019
 
Ринок Привіз на Привокзальній площі Луцька збираються реконструювати

Олена Терлецька, яка купує товар на Привозі, каже - в інтернеті чимало інформації про ймовірне закриття ринку: «Я тут завжди купую продукти і перед тим, як поїхати на роботу, і після того, як вертаюсь, мені подобається, що він довго працює. Інша справа, що треба його зробити більш культурним, більш чистим, ремонт зробити. В інтернеті я читала, що міська влада пропонує його закрити зовсім. Ну я думаю, що навряд чи тут щось краще побудують - черговий супермаркет, гіпермаркет чи багатоповерхівку, але мені здається це не варто.»


Валентина Сторожук із Горохівського району розповідає: 8 років привозить домашню продукцію на Привіз: «Дизелем, ну поїздом їдемо. Тут немає дуже багато покупців, на варшавському більше, але тут зручніше, є де сісти, зручніше.

Микола Семенюк, продає на ринку: «Для нас селян дуже вигідний цей ринок, обіцяли, що там буде якесь будівництво, але там також ринок якийсь буде відновлений, але на скільки це правда - не знаю.

Продавчині розповідають: тему реконструкції ринку обговорюють постійно, хвилюються чи продовжать їм договори. Своїх імен жінки не називають: «Ми також ходимо одна другої питаємся, що буде, коли буде, як нам далі бути.»

«До 1 травня нам продовжили оренду. Все. Далі ми не знаєм, що тут буде. Якщо будинок будуть будувати, базар можуть закрити, далі ми не знаємо.»

 

Торік у червні депутати Луцької міськради продовжили договір оренди землі ТзОВ «Екопрод» для обслуговування ринку на 10 років. Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук каже, підприємство, яке взяло в оренду землю, планувало розпочати тут будівництво.

 

Костянтин Петрочук, заступник Луцького міського голови: «Міська рада надала в оренду ділянку для обслуговування ринку Привіз. Можливо, якусь реконструкцію орендар і планує. Насправді було звернення про розгляд та будівництво торгового центру. Але був поданий неповний пакет документів і ми відмовили. І вивчаючи це питання надалі, то по суті там немає можливості будувати, тому що це не відповідає ні генеральному плану, ні будівельним нормам. Тому що треба дивитися наскільки там є близькість розташування залізничної колії і так далі. Тому на сьогоднішній день документи повернуті і підстав говорити там про якесь будівництво там немає.»

Директор ринку, який представився Петром Аркадійовичем, у телефонній розмові сказав, що від будь яких коментарів на цю тему відмовляється.