У Луцькій шкоді школі №11 освоюють роботу на нових смарт-дошках

13:42, 15 бер. 2019
 
У Луцькій шкоді школі №11 освоюють роботу на нових смарт-дошках

Нові смарт-дошки отримали завдяки грантовому проекту. Учні 10-го класу вивчають будову тіла людини, використовуючи нову смарт-дошку.

Оксана Береза, вчитель біології: «Є пазл, ми можемо його складати підбираючи. Так зацікавлюємо й дитина краще засвоює матеріал і склавши орган вона має уявлення про даний орган.»

Ольга Гураль, учениця 10-б класу: «Коли була проста дошка, то вчитель міг просто щось намалювати, а тепер може показати в 3-Д, малюнках, пазлах, це дуже цікаво як маленьким, так і великим.»

У класі географії теж урок із новою смарт-дошкою.

Юрій Вольський, вчитель з географії:  «Дошка, сама по собі, не несе інформації, адже вчитель – основне джерело подачі інформації. Але, в мене урок географії й показати всі краєвиди, рослинний світ, ми так не можемо, а за посередництвом цієї дошки можемо дітям донести й вони будуть сприймати набагато ліпше.»

Анна Степанюк, учениця 8-б класу: «Ці дошки у нас біля тижня. Впродовж уроку вчитель показує на них різні презентації, малює таблиці, це значно дає більше користі від уроку й, інколи, нам дозволяють на ній помалювати різні фігури та таблиці.»

Вадим Мельник, Учень 8-б класу: «Це дійсно цікаве нововведення, адже раніше наші уроки були досить сумними, не було цікаво, а зараз ми можемо побачити усе, що нам цікаво й ми краще засвоюємо матеріал.»

Після закінчення уроків Анатолій Малюк, який приїхав зі столиці навчати педагогів, провів двогодинний тренінг.

Анатолій Малюк,  спікер: «Є готові уроки, якщо є інтернет, то можливості необмежені. Звісно, можна і самому виконувати завдання, але є вже все готово, треба тільки знати та вміти як цим користатися.»

Школа отримала 6 смарт-дошок, - розповідає директорка школи Наталія Гаць. Грант здобули завдяки перемозі у голосуванні за соціальні проекти від Луцької міської ради, вартість - 225 тисяч гривень.

 

Наталія Гаць, директорка школи №11 м. Луцька: «Наша школа отримала 6 смарт-дошок , вони будуть в кабінетах хімії, фізики, географії, біології, математики та історії На нашу думку це кабінети, де є найбільше годин для навчання і більше потрібні саме ці смарт-дошки.»

Авторка проекту, мама одного з колишніх учнів ЗОШ №11 «Ерудит» Наталія Гунько розповідає, що цей інвестиційний проект – не останній.

Наталія Гунько, авторка грантового проекту: «Цього року ми реалізовуємо чотири проекти: закінчили соціальний проект ( 20  тисяч гривень), 96-тисяч гривень – проект від обласної ради «Стежини здоров’я та сили», ось за тиждень буде фінал, третій – це сьогоднішній «Школа майбутнього» й четвертий це відкритий простір для молодшого корпусу.»