Обласну інфекційну лікарню в Луцьку капітально ремонтують

16:36, 14 бер. 2019
 
Обласну інфекційну лікарню в Луцьку капітально ремонтують

Гроші на капремонт обласної інфекційної лікарні, яку оновлюють 10 місяців,  цього року не надходили,  - розповів головний лікар закладу Руслан Морочковський. Ремонтні роботи тривають за рахунок коштів, виділених торік. 80% робіт будівельники виконали.

Про одну з відремонтованих палат відділення кишкових інфекцій обласної інфекційної лікарні розповідає старша медсестра відділення Лариса Герасимчук: «Раніше палата була розрахована на 6 ліжок, зараз палату розділили і зробили один санвузол і такі два бокси: три ліжка і два ліжка.»

В медзакладі  проходить лікування син Марії Іщук. Жінка ділиться своїми враженнями про ремонт: «Усе подобається, задоволені. Ви бачити – ремонт нещодавно зробили. Порівняти не можу, на жаль. Багато чула, боялася сюди лягати, коли сюди приїхали, була приємно вражені чесно скажу.»

Раніше на це відділення було три туалети. Капітального ремонту усього закладу не робили відколи здали приміщення в експлуатацію. Це майже 60 років, розповів головний лікар Руслан Морочковський: «Нарікань було, звісно, багато про стан приміщення і умови перебування.»

На світлинах видно, якими були палати до ремонту. Фото виклала у мережу із петицією лучанка Катерина Карпюк у листопаді 2016-го. Тоді звернення підписали 347 громадян.

Сергій Найдич, виконроб: «Все було старе. Усі стіни у грибкові, підлога фактично була поламана. Ми за сучасними технологіями зараз виконуємо роботи, сучасними матеріалами. Від дорогого лінолеуму, до сучасних стель.»

Виконроб Сергій Найдич каже: 80 % робіт виконали. Вартість капітального ремонту інфекційної лікарні - 45 мільйонів гривень. Торік з обласного і міського бюджетів виділили 29 мільйонів. Із них 10 - гроші  міського бюджету, розповів головний лікар Руслан Морочковський.

Руслан Морочковський, головний лікар Волинської обласної інфекційної лікарні: «Тут виконуються роботи і по  внутрішньому оздобленню, по заміні електропроводки, оновленню вентиляції, протипожежної сигналізації. Системи водопостачання і водовідведення.»

Ремонт планують завершити у червні цього року каже Руслан Морочковський, якщо гроші з обласного бюджету надійдуть вчасно. Цього року коштів не було, бо триває судовий процес. Нагадаємо, у новинах ми розповідали, що облдержадміністрація просить визнати незаконним рішення облради «Про обласний бюджет на 2019 рік». Чергове засідання у справі планують провести 27 березня.