Театральний майдан в Луцьку де проходить IV Всеукраїнський з’їзд лісівників України від ранку перекритий

15:46, 14 бер. 2019
 
Театральний майдан в Луцьку де проходить IV Всеукраїнський з’їзд лісівників України від ранку перекритий

Театральний майдан Луцька від 8 ранку перекрили правоохоронці. Площу перед обласним драматично-музичним театром огородили парканом. У обласному музично драматичному театрі сьогодні має відбутися всеукраїнський з’їзд лісівників України. З власних джерел журналістам Суспільного стало відомо, що Луцьк сьогодні має відвідати президент України.

На театральному майдані Луцька десятки правоохоронців та працівники лісової галузі. О 10 годині у Волинському академічному театрі імені Тараса Шевченка мав розпочатися IV Всеукраїнський з’їзд  Товариства лісівників України. На площі перед театром виставковий майданчик з лісовою продукцією. Територія огороджена парканом та кордоном з правоохоронців. Лучан на виставку не пускають.  

70-річна Єва Горнійчук розповідає приїхала на виставку з Ківерець. Потрапити на площу не може: «Нас не пускають туди щоб побачити. Ми мені скажіть для чого паркан. Я підійшла і прошу шо хочу я побачити шо вони випускають, а я не можу побачити, я не можу побачити бо мене не пускають.»

Лучанин Едуард Пятак каже прийшов на театральний майдан міста, щоб побачити главу держави: «Знаю шо президент буде то я прийшов. А як взнали?  - об’явили шо буде, тільки не сказали о якій годині, скрито.»

Правоохоронці оточили площу з 8 ранку. Пішохідний перехід поблизу театру заблокований.

Людмила Натанчук, актриса драмтеатру: «Я актриса театру і поспішаю на репетицію і щось не можу ніяк сюди попасти. Я не знаю взагалі, я без поняття шо це має бути.»

Територію поблизу театру та виставкового майданчику перевіряють кінологи. Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар про посилені заходи безпеки сказав таке: «Заходи безпеки зайвими не бувають. – Тобто це не пов’язано з приїздом президента? – Ви знаєте, я за безпеку президента не відповідаю. Тому я не знаю які заходи при безпеці президента але я думаю що якщо навіть і це то це теж важливо. Площа буде відкрита, це буде. Просто звичайний захід [безпеки].»

На сайті головного управління поліції області о 9:24 ранку з’явилася інформація, що на з’їзд лісівників був запрошений президент України Петро Порошенко. Візит глави держави на захід речниця волинських лісівників Світлана Думська не підтвердила та не спростувала. Зі слів Володимира Бондара на з’їзд лісівників запросили 600 делегатів з різних регіонів країни. Захід, каже, розпочнуть після проведення усіх заходів безпеки та огляду території правоохоронцями.