Прибирають повалені внаслідок буревію дерева у Луцькому парку ім. 900-річчя.

17:06, 13 бер. 2019
 
Прибирають повалені внаслідок буревію дерева у Луцькому парку ім. 900-річчя.

Повалені сильними вітром на вулицях Луцька дерева, ріжуть на дрова та доставляють соціально незахищеним лучанам. Про це Суспільному розповів майстер комунального підприємства «Парки та сквери» Валерій Тутейко.

13 працівників, 2 вантажних автомобілі , трактор та дробильна машина. Ліквідовувати наслідки буревію у місцевому парку бригада комунального підприємства «Парки та сквери» розпочала о 9 ранку.

Валерій Тутейко, майстер дільниці КП «Парки та сквери м. Луцька»: «Проводиться вирізування дерев, от зламало одну ялину, зламало гілляку від ясеня і будем іти туди в ту сторону до річки Сапалаївка. Там є так само повалені дерева, є відірвані гілляки від аличі ну і є залишки таких гілляк які позривав вітер.»

65-річна Лучанка Зінаїда Калуш щодня гуляє парком. Жінка каже у понеділок через негоду побоялася виходити на вулицю. Наслідки сильного вітру побачила наступного дня: «Шкода дерев тих що попадали. Там ялинка така гарна впала + то вже її там порубали. Отам ще є одне дерево отак воно висить знаєте. Воно може і не впаде, але воно висить.»

Ще 2 ялини, які встояли після негоди, комунальники зріжуть, бо дерева потенційно небезпечні,  - каже майстер дільниці. На це вже мають дозвіл від міської ради. Обрізані гілки та стовбури старих дерев комунальники складають до вантажівки.

Валерій Тутейко, майстер дільниці КП «Парки та сквери м. Луцька»: «Як тільки навантажимо, у нас є списки спеціально затверджені. Дрова ми зазвичай возимо по спискам, соціально незахищеним і ветеранам АТО.»

У будинку по вулиці Балківська, що у Луцьку мешкає 90-літній Лук’ян Гуковський. Після обіду 5-кубів деревини з луцького парку комунальники привезли йому. Пенсіонер каже, грошей купити дрова самому, немає.  

Лукян Гуковський, пенсіонер: «Я економлю газ. Я хату не опалюю, я готую їсти в літній кухні, а газ я не використовую. Ну добре, дякую, що піклуєтесь. Я тільки поховав жіночку свою. Зараз я сам.»

Юрій Рибаха, працівник КП «Парки та сквери м. Луцька»: «- Безкоштовно? - Ну так, заробили люди на те, я так думаю.»