Волиняни отримують соціальні картки для монетизованої субсидії

11:37, 13 бер. 2019
 
Волиняни отримують соціальні картки для монетизованої субсидії

Пенсіонерка Галина Юхимчук отримала субсидію на картку, разом з пенсією. Жінка каже: раніше в рахунку за комунальні послуги чітко розписували субсидію, нині не може розібратися з цифрами. 

 

Галина Юхимчук, пенсіонерка: «Прийшов мені цей лист півтори неділі тому, нараховані 2199 гривень субсидії, але було набагато цікавіше і правильно, мені так здається, як було розписано в квитанції за що я плачу: субсидія мінус те, інше, а тут дали ці гроші й куди вони пішли за опалення чи щось інше я взагалі не можу нічого зрозуміти. Підійти з паспортом для отримання коштів.»

Хто не отримує пенсію  –  іде в банк оформляти безплатну соціальну картку, на яку нараховуватимуть субсидійні гроші.

Марія Киричук, отримує субсидію: «Субсидія була мені раніше, а я все економлю, на світлі, воді, кажуть: не економ, а я навпаки, як стираю, то воду не виливаю в туалет, а вони кажуть, що субсидії не буде, то так не правильно, бо повинна бути держава, я так  економлю – так і має бути.»

Людмила Юхимчук, отримує субсидію: «Вдячно ставлюся, довільно, що так склали й сумісно можна те і те отримати, не треба бігати, з`ясовувати.»

Розалія Лихач, отримує субсидію: « Людина може зекономити і використати кошти на щось інше, можна не 6 лампочок запалити, а дві. Так що це добре.»

Тетяна Савонік, отримує субсидію: «Ця система краще і лояльніша, адже є гроші, які ти можеш получити, а тоді віддати за надані послуги.»

Монетизація субсидій у Луцьку розпочалася з 1-го березня, говорить про це виконувачка обов’язків директорка департаменту соцполітики міськради Тетяна Корецька. Вона каже: близько 23 тисяч лучан отримують субсидію.

Тетяна Корецька, в.о. директорки департаменту соцполітики Луцької міськради: «В готівці отримують ті, хто звернувся у жовні, листопаді,  грудні. Пенсіонери отримують кошти через пенсійний фонд, працездатні громадяни через Ощадбанк. Пенсіонери з пенсією, а працездатні громадяни з 12-го числа починає виплачувати кошти.»

Якщо субсидію оформили в 2019-му році, то гроші надходитимуть на єдиний електронний рахунок, звідти перераховуватимуться на оплату комунальних послуг, - каже керуючий банківським відділенням Ігор Куліш. З його слів зекономлені гроші можна буде отримати в Ощадбанку після опалювального сезону.

Ігор Куліш, керуючий відділенням банку: «За вчорашній день було більше 80 людей, сьогодні в першій половині дня було більше ста людей, усі менеджери присутні. В Луцьку та Луцькому районі є більше 20 відділень , які готової прийняти субсидіантів. – Скільки часу іде на оформлення однієї картки? – 10-12 хвилин, залежно від обставин, приблизно такий термін.»


Починаючи з 4-го березня й по 12-те, каже Ігор Куліш, волиняни отримали більше 3 тисяч соціальних карток, на які приходитимуть нараховані для субсидії гроші.