У Луцьку на будівництві впав баштовий кран.

18:15, 11 бер. 2019
 
У Луцьку на будівництві впав баштовий кран.

У Луцьку на будівництві багатоквартирного житлового комплексу «Дрім Таун» по вулиці Привокзальній сьогодні впав баштовий кран. Прибувши на місце, нашу знімальну групу охорона не пустила на будмайданчик.

Попередньо вдалося з’ясувати, що під час падіння крану ніхто з працівників не травмувався. Представники компанії-забудовника і відповідальні за будівництво, які саме перебували на місці, відмовилися спілкуватися зі знімальною групою.


Через півгодини після падіння баштового крану не коментував ситуацію і відповідальний за технічний нагляд на будівництві Микола Цвірук: «Не можу, я ще там не був. Я не в курсі діла. То я від вас тільки почув.»

 

Про падіння будівельного крану розповів свідок. Лучанин Михайло відмовився називати своє прізвище. Він бачив усе з вікна своєї квартири: «Дивлюся, цей кран потихеньку починає їхати, їхати і дивлюся, вже до упору доїжджає. Доїхав, почав рухатися упор, збиває його і дивлюся він так повільно/, повільно котиться до провалля. А потім коли перших два колеса вже опинилися в ямі, кран пішов вверх і повільно впав.»

 

Головний державний інспектор управління Держпраці в області Микола Шийко, який перевіряє будівельні крани, нині у відрядженні. Телефоном він розповів, що стало причиною падіння будівельного обладнання: «Причиною аварії стало те, що сьогодні складні погодні умови, сильний вітер. При таких складних погодних умовах кран має бути закріплений на підкранові колії на захвати. Цього виконавець робіт не зробив. Тому під дією сили вітру кран почав рухатися, збив тупикові опори на підкрановій колії. Далі були фундаментні блоки складалися. Він за них зачепився і перекинувся. На щастя, ніхто не постраждав. Кранівник не виконав своїх обов’язків, не закріпив кран на захвати. Кримінальної відповідальності не буде, адміністративна – штраф. І звичайно, власник крана поніс збитки, тому що кран відновленню не підлягає.»