Літературно-музична композиція «Вінок шани Лесі Українці» відбулася у Волинському краєзнавчому музеї

13:21, 22 лют. 2019
 
Літературно-музична композиція «Вінок шани Лесі Українці» відбулася у Волинському краєзнавчому музеї

  Літературно-музична композиція «Вінок шани Лесі Українці» відбулася у Волинському краєзнавчому музеї. Захід присвятили 148-й річниці від Дня народження поетеси.

Студентка Дарина Зубчук грає на фортепіано музику, яку вона написала  на вірш-елегію «До мого фортепіано».

Дарина Зубчук, учасниця заходу: «Леся Українка дуже любила музику і дуже добре грала на фортепіано, але, на жаль, тяжка недуга не дала їй змогу продовжувати грати на інструменті і саме тоді був написаний вірш-елегія «До мого фортепіано».»

Вихованці Луцької музичної школи імені Фридерика Шопена виконали веснянки, колисанки, народні пісні, зібрані Лесею Українкою на Волині.   

Юліана Монатік, учасниця заходу: « Мені дуже подобаються вірші Лесі Українки, вони мають багато моралі, якби не вони, інші люди не могли б зрозуміти такі речі як добро, що таке злою. Особливо ніжні її вірші.»

Юліана Монатік прочитала уривок твору «Лелія» Лесі Українки.

Юліана Монатік, учасниця заходу : «Мамочко, я ще не буду спати, ти краще мені казочку розкажи. Яку ж тобі казочку розказати?- А ти мені колись розказувала при тих маленьких діточок, що живуть у квітках. Ти казала, що вони звуться ельфи.»

Талант Лесі Українки виявлявся у поезії, драматургії, прозі, літературній критиці, публіцистиці і перекладацькій роботі, розповіла  наукова співробітниця обласного краєзнавчого музею Леся Гриб. На заході звучали твори Шопена у виконанні Анастасії-Іванни Собко і Терези Верзун-Ролінгер. Тереза каже, що у цій музиці багато любові і душі, а тому не дивно, що Лесі Українці подобалося грати твори Шопена.

Тереза Верзун-Ролінгер, учасниця заходу: «Я знаю, що вона волинська поетеса, що на її честь присвятили багато заходів, названо університети. Я знаю, що сьогоднішній концерт присвячений Дню народженню Лесі Українки.»

Анастасія-Іванна Собко, учасниця заходу : «Я люблю поетесу Лесю Українки, мені подобається, як вона захоплювалася музикою, як вона любила твори Шопена,  я також люблю твори Шопена, це один із найулюбленіших авторів.»