Долю Луцького районного будинку культури вирішували депутати райради

18:32, 14 лют. 2019
 
Долю Луцького районного будинку культури  вирішували депутати райради

 Долю луцького районного будинку культури  вирішували депутати райради. Заклад на баланс міста хоче взяти луцька міська рада. Районні депутати передавати комунальне майно місту не хочуть, каже один з обранців громади Вадим Веремчук.

Двоповерхова будівля Луцького районного будинку культури, що на вулиці Ковельській -  нині зачинена.

Викладачі та представники творчих колективів, що займаються у будинку культури сьогодні прийшли на сесію районної ради.

Крик на сесії : «Невже ви не чуєте, скільки місто має на культуру, а скільки ви? Вони мають 120 мільйонів. А ви й мільйона не маєте.»

Перше питання 36-ї позачергової сесії – доля районного будинку культури.

Тарас Яковлев, голова Луцької РДА: «Ми пропонуємо депутатам розглянути можливість передачі цього районного будинку культури у власність територіальної громади міста Луцька».

2 тижні тому депутати Луцької міської ради ухвалили рішення взяти районний будинок площею 640 квадратних метрів у комунальну власність міста. Таке рішення підтримує 30-річна Наталія Климко. На сесію жінка прийшла з сином Матвієм. Розповідає, її 12-річна донька 5 років займається танцями у одному з 11 аматорських колективів закладу.

Наталія Климко, лучанка: «Прийшла підтримати колектив районного будинку культури, але в першу чергу прийшла боротися за своїх дітейЯкщо громадськість не підтягнеться - то скорше за все цей районний будинок культури ліквідують і він пропаде.»

Після голосування: «Ганьба, ганьба!»

Після голосування художній керівниці районного будинку культури Аллі Опейді стало зле.

Репліки із зали: «Людині погано, викличте «швидку!»

 «Встаньте, хто проголосував проти? Поясніть, встаньте! Перед вами люди стоять. Ми вас обирали, чого ви сидите перед нами?»

Депутат Луцької районної ради Вадим Веремчук утримався від голосування. Розповідає чому.

Вадим Веремчук, депутат Луцької районної ради: «Луцьк в своєму рішенні прописав шо він хоче взяти тільки будівлю. Якоїсь співпраці такої шо він готовий прийняти повністю всю установу з колективами, фінансувати, нічого в рішенні не прописано. В мене немає гарантії в тому, що завтра ця будівля не буде перепрофільована

 

З 23-х  присутніх 19-ро депутатів утрималися, 1 проти. Депутатка Олександра Лисак, одна з трьох представників ради, яка проголосувала за передачу будинку культури місту Луцьку.

Олександра Лисак, депутатка Луцької районної ради: «Я в принципі вагалась, тому, що оскільки я живу дуже поряд по сусідству з районним будинком культури, то до мене приходили і просили передайте нас, передайте. А з села, там де я є мій округ, дзвонять і просять не передавайте, тому, що наші діти їздять в цей районний будинок.»

Наталія Климко, лучанка: «Якщо насправді місто готове прийняти і фінансувати,  а район фінансувати можливості не має і не хоче віддавати - ну то для мене це так наче сидіти на двох стільцях одночасно.»

У понеділок відбудеться чергова зустріч між представниками луцької міської ради, керівниками фракцій райради та працівниками будинку культури. Художній керівник закладу Алла Опейда сьогоднішнє рішення сесії через стан здоров’я не прокоментувала, пообіцяла зробити це у понеділок, 18 лютого.