Більше півсотні людей зібрались на “Романтичну екскурсію” Луцьком

18:20, 14 лют. 2019
 
Більше півсотні людей зібрались на “Романтичну екскурсію” Луцьком

  Більше півсотні людей зібрались на “Романтичну екскурсію” Луцьком, яку провели екскурсоводи Центру туристичної інформації та послуг. У День закоханих лучанам розповідали історії закоханих пар часів Зʼїзду європейських монархів і після нього.

Лучанка Анна Дідух прийшла на екскурсію з коханим Сергієм. Жінка каже: сьогодні перший День закоханих, який святкують разом, тому запланували декілька подій.

Анна Дідух: лучанка : «Ми вирішили піти на такий варіант, такої екскурсії, а потім ідемо ще на розважальне шоу. В нас ввечері буде обмін подарунками,  там багато різних подарунків, велика коробка.»

Про побачення і шлюби, які укладали 500 років тому, про покарання за перелюби-подружні зради, про те, як зверталися до коханих  людей у часи З’їзду європейських монархів, а це – 14 століття, розповіла екскурсовод Оксана Штанько.

Оксана Штанько, екскурсовод : « Екскурсія стосується романтичних сторінок нашої минувшини, охопить пам’ятки Старого міста. Саме там, на основі тієї спадщини, якою ми можемо пишатися, ми розповімо що такого романтичного, трепетного і душевного  відбувалося у Луцьку у 500 літній ретроспективі.»

15-річний лучанин Олександр Мірчук говорить: намагається не пропускати заходи, які допомагають дізнатися більше про історію рідного міста.

Олександр Мірчук, лучанин: «Луцьк - це романтичне місто, тут можна знайти пару, і ту аудиторію, з якою поговорити про цікаві речі і дізнатись щось нове. Якщо організовують такі от благодійні екскурсії, без усіляких додаткових коштів, то  корисно, не тільки для старшого покоління, більшість якого прийшла, але й для молодшого, таких як я.»