Лучанин, який отримав травми в аварії за участі патрульних, другу добу знаходиться в реанімації без свідомості

19:15, 13 лют. 2019
 
Лучанин, який отримав травми в аварії за участі патрульних, другу добу знаходиться в реанімації без свідомості

 Лучанин, який отримав травми в аварії за участі патрульних, другу добу знаходиться в реанімації без свідомості, - розповів суспільному заступник директора «Луцької міської клінічної лікарні» Володимир Шендибило. Він говорить: стан пацієнта вкрай важкий.

Місце, де відбулося ДТП – вулиця Будівельна у селі Рованці, що поруч із Луцьком. Поряд - зупинка громадського транспорту, місця пішохідного переходу немає. Заступник директора «Луцької міської клінічної лікарні» Володимир Шендибило каже: чоловік, який втрапив під колеса автомобіля, без свідомості, знаходиться на штучній вентиляції легень.

 

Володимир Шендибило, заступник директора КП «Луцька міська клінічна лікарня»:«Встановлено діагноз політравми: важка черепно-мозкова травма поєднана із травмою грудної клітки, органів черевної порожнини. Пацієнту надана допомога, прооперований. Зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні і стан оцінюється як вкрай важкий.»                 

З власних джерел Суспільному стало відомо, що травмований - працівник Луцького електротранспортного підприємства. Про чоловіка, якого звуть Володимиром, розповідає його колега Оксана Владичко.

 

Оксана Владичко, голова незалежної профспілки вільних залізничників України Луцького підприємтва електротранспорту: «Колега працює водієм на вишці, яка ремонтує контактну мережу. Він досить врівноважений, спокійна людина. Відомо, що вчора ввечері він ішов з лікарні в Рованцях і його збила поліцейська машина. Говорили, що вони і зразу допомогу йому не надавали, але їхала «швидка» на виклик в Боратин, вони зупинили й «швидка» повезла в лікарню.»

Родич травмованого, з яким ми спілкувалися телефоном,говорити на камеру відмовився. ДТП прокоментували речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук та слідчий Державного бюро розслідувань Максим Смілевський.

 

Ольга Бузулук, речниця патрульної поліції Волині: «11 лютого, близько 19:00 трапилася ДТП на не освітлюваній ділянці дороги. На невстановленому  місці чоловік вийшов на дорогу і здійснив зіткнення зі службовим автомобілем «Тойота-прус» під керуванням 30- річного інспектора патрульної поліції, який був при виконанні службових обов’язків. Пішохід отримав травми і був госпіталізований до лікарні. Наш інспектор був тверезим. – Перевіряли драгером? – Так.»

 Максим Смілевський, заступник начальника відділу слідчого управління теруправління Державного бюро розслідувань у м. Львові: «Забезпечено виїзд слідчих на місце події. На даний час тривають першочергові слідчі дії, призначено необхідні експертизи. За наслідками проведення даних слідчих дій та експертиз буде вирішено питання про кваліфікацію дій потенційно винних осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності .З часу запуску Державного бюро розслідувань, із 27-го листопада,  - це перший випадок.»