На вулиці Гонгадзе у Луцьку незаконно зрізали дерева

13:18, 13 лют. 2019
 
На вулиці Гонгадзе у Луцьку незаконно зрізали  дерева

На вулиці Гонгадзе у Луцьку незаконно зрізали шість дерев, чотири каштани та два клени росли там близько 50 років, - розповів Суспільному начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Від півстолітніх дерев на вулиці Гонгдзе в обласному центрі залишилися тільки стовбури. Дерева зрізали поступово, -  розповідає Тарас Пащук. Він працює поруч. Каже: неодноразово запитували у чоловіків, які зрізали дерева, навіщо вони це роблять.

Тарас Пащук, працює поруч: «Це є кисень, людям дихати, ця сторона завжди сонячна. Ми до робочих, які різали підходили, вони казали, що згоду дав корпоратив, казали, що всі дозволи від міської ради є.»

Сергій Вакуліч, працює поруч: «Це зрізалося з листопада місяця поступово, починаючи з гори і все нижче, на мої зауваження, нічого не відповідали. В муніципальну поліцію ми дзвонили неодноразово.»

Галина Первова, місцева мешканка: «Дерева старі були, але треба було трохи підрізати і дати можливість рости.»


Як зрізали дерева на вулиці Гонгадзе 29 січня зафільмував Василь Мельничук. Він надав нам це відео. Лучанин працює адміністратором одного з інтернет-провайдерів, каже: чоловіки, які зрізали дерева, пошкодили оптоволоконну лінію, тому він звернувся до поліції. Як з’ясувалося згодом, дерева зрізали незаконно. Про це Суспільному розповів начальник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда.

Анатолій Гламазда, начальник відділу екології Луцької міськради: «Дозволу на вирубку не давали, значить – це незаконна вирубка. Я  і мій спеціаліст, і державний інспектор екологічної інспекції області виїхали на місце та зафіксували це факт – пошкодження дерев до ступеня припинення росту. Різано 6 дерев, судячи із стовбурів, дерева знаходилися у задовільному стані. Ці дерева ще десяток-два років могли служити місту, враховуючи, що тут промислова зона і дорога активна.»

Хто незаконно вирубав дерева на вулиці Гонгадзе, тепер з’ясовуватиме поліція, - каже Анатолій Гламазда, розповідає: відповідні заяву надіслали до Луцького відділу поліції. Зі слів інспекторки сектору комунікації головного управління Нацполіції області Анни Павловської, нині правоохоронці перевіряють цей факт. Зі слів Анатолія Гламазди, за підрахунками спеціалістів екологічної інспекції, зрізавши цих шість дерев, невідомі завдали збитків місту на суму - 16 тисяч 800 гривень.