«Вишиванка об’єднує!» і «Волинські візерунки»: спецпроєкти Суспільного Волині до Дня вишиванки

«Вишиванка об’єднує!» і «Волинські візерунки»: спецпроєкти Суспільного Волині до Дня вишиванки

19 тра. 2021

У День вишиванки працівники Волинської філії  Суспільного зібралися на Замковій площі Старого міста у Луцьку аби надихнутися його атмосферою та привітати волинян із цим святом.


Команда UA: ВОЛИНЬ.

У вишиваному вбранні, із жовто-блакитними стрічками в руках, біля в’їзної вежі Луцького замку команда UA: ВОЛИНЬ вишикувалась у логотип «UA», на знак пошани до усіх хто дивиться телеканал, слухає радіо та читає диджитал-платформи Суспільного мовлення. 


 

Із висоти пташиного польоту це дійство зафіксували  на фотооб’єктиви та відеокамери.

Менеджерка філії Людмила Гетманчук розповідає, що прийшла на захід у святковій сукні чорно-червоних кольорів. Це традиційні кольори, які використовували на стародавніх  волинських візерунках.

«Я бачу всіх працівників філії піднесеними, радісними, щасливими, веселими, не такими як щодень. Я підтримую такі заходи, тому що вони об’єднують, надихають нас. Оскільки ми працюємо в різних приміщеннях – нам сьогодні вдалося на цій Замковій площі зібратися усім разом. Одягаємо святкове українське вбрання у День вишиванки, в День писемності і мови, у День Незалежності, в часи пасхальних і різдвяних свят. Підтримуємо наші українські традиції!», — говорить Людмила Гетманчук.


Менеджерка UA: ВОЛИНЬ Людмила Гетманчук.

Продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман розповів, що у День вишиванки одягнув  сорочку, яку подарували йому рідні. На Замковій площі у Луцьку емоцій не приховує.

«Подивіться, які сьогодні гарні наші працівники! Ми їх знаємо за роботою над пультами, в студіях, за камерами, з мікрофонами. А сьогодні, коли вони одягнули вишиванкам, які урочисті відразу стали, настрій в усіх піднесений! Ми започаткували кілька років тому цю традицію і підтримуємо всеукраїнську  акцію «Одягни вишиванку!».  Щороку у такі свята збираємося разом, робимо  фотосесії та організовуємо активності на різних локаціях Волині», — каже Костянтин Лоцман


Продюсер філії Костянтин Лоцман.

Тематичний телесюжет про подію підготувала спецкореспондентка UA: ВОЛИНЬ Вікторія Комендант для інформаційно-пізнавального шоу «Ранок на Суспільному».

Ведучі проєкту «Сьогодні. Головне»: Лариса Андрійчук, Микита Чибар, Олена Чернуха.

«Усі працівники Суспільного Волині готувалися до цього дня неабияк. Хтось вишиванку дістав із бабусиної скрині, дехто спеціально придбав для акції напередодні свята. Свою блакитну вишиванку я купила на згадку про відпочинок у Карпатах», — ділиться кореспондентка Юлія Дудик.


Кореспондентка Юлія Дудик.

«Нині, як ніколи, важливо, щоб ми були разом, берегли історію давню і сучасну. Про традиції та людей, що творять сьогодення, розповідаємо в ефірі Суспільного мовлення. У своєму гардеробі я маю кілька вишиванок. На флешмоб одягнула улюблену, бузкового кольору, яку вишила моя 90-літня бабуся. Символи сонця, врожаю, життєдайної сили природи та дерева роду закодовані у кожній українській вишиванці», —  розповіла авторка ідеї, журналістка Олена Собець.


Журналістка Олена Собець.

Знімали відеокадри для спецпроєкту із різних ракурсів оператори Валерій Фетисов, Віталій Гаврилець, Віктор Легеньковський, які теж цього дня працювали у вишиванках. Частину емоційних фотознімків зробив інженер філії Вадим Самчук.


Продюсер  Костянтин Лоцман, оператори: Олександр Ватащук, Віталій Гаврилець, журналіст Вадим Панафідін, інженер Олексій Роговський.

Головна режисерка UA: ВОЛИНЬ Анжела Шабала, яка працювала над відеороликом розповіла,  що отримала задоволення від роботи. 

«Усі мої  колеги плідно працюють для розбудови Суспільного. Разом, у будень і в свято, ми творимо майбутнє України!», — говорить Анжела Шабала

«Українськість треба нести. І такі  заходи згуртовують колектив. Ми вкраплюємо наші традиції у повсякденне життя», — каже учасниця заходу, редакторка  UA: Українське радіо Луцьк  Оксана Кривцун.

Журналісти: Вадим Панафідін, Оксана Кривцун, Ольга Шарута, Олена Собець, Наталія Козак, Марія Таранко

Крім того, Оксана Кривцун розповіла про спецпроєкт «Волинські візерунки», підготовлений творчою групою UA: Українське радіо Луцьк  до Дня вишиванки.

У серії міжпрограмних аудіороликів, які транслюються в ефірі із понеділка, 17 травня, вишивальниці із різних куточків Волині розповідають про техніки вишивання та орнаменти, діляться зі слухачами секретами майстерності на полотні.

«Над проектом "Волинські візерунки" працювали редакторки: Олена Собець, Марія Таранко і Ольга Шарута. Про доробки волинських майстринь, традиційні кольори і орнаменти розповідатимемо в ефірі UA: Українське радіо Луцьк ще майже місяць. Плануємо підготувати понад 15 цікавих розповідей», — говорить авторка ідеї Оксана Кривцун.

Журналіст Вадим Панафідін

Юристка Мар’яна Вовк, менеджерка Людмила Гетманчук, фахівчиня з кадрів Ірина Арендарчук, кореспондентка Юлія Дудик.

Фахівчиня з кадрів Ірина Арендарчук, юристка Мар’яна Вовк, інженер Вадим Самчук, фахівчиня з програмування Софія Калюжна, продюсер Костянтин Лоцман, менеджерка Людмила Гетманчук, стилістка Наталія Копачевська, кореспондентка  Юлія Дудик.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ, UA: Українське радіо Луцьк, разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.