UA: ВОЛИНЬ транслюватиме концерт Національної капели бандуристів

UA: ВОЛИНЬ транслюватиме концерт Національної капели бандуристів

11 тра. 2021

13 травня о 18:00 у міському палаці культури Луцька відбудеться концерт Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г. І. Майбороди. Артисти представлять нову концертну програму «Пісенна Україна».

UA: ВОЛИНЬ – інформаційний партнер мистецької події. Організаторів концерту і артистів капели запросять до студії телерадіопроєкту UA: Українське радіо Луцьк «РадіоДень». На ютуб-каналі Суспільного Волині відбудеться стрімтрансляція концерту. Про найцікавіше розкажуть у інформаційних випусках мовника.

«Хочемо висловити подяку Суспільному Волині, за інформаційну підтримку та стрімінг, який дозволить насолодитись мистецтвом капели поціновувачів, які через пандемію не зможуть потрапити на концерт. Також потрібно зазначити, що капела довго та плідно співпрцює з найкрашим українським Суспільним мовником.  Надзвичайно багато визначних записів колективу створено саме на базі будинку звукозапису UA: Українське радіо», — сказав звукорежисер Національної заслуженої капели бандуристів Олексій Грицишин.


Значна частина програми, до якої увійшли різножанрові українські пісні, — присвячена Дню матері. У програмі поєднані кобзарський драматизм із дотепним народним гумором, елементи сучасного веселого шоу із козацьким характерництвом та мелодійною лірикою.

    Читайте також: Слухайте UA: Українське радіо Луцьк

Національна капела бандуристів заснована як кобзарський хор у 1918 році видатним бандуристом Василем Ємцем за сприяння гетьмана Павла Скоропадського. Колектив має давні традиції, багату історію, особливий колорит, широку географію виступів в усьому світі  і неповторну творчу особливість – усі артисти співають і одночасно грають на бандурах.

Художній керівник, головний диригент Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди, доцент національної музичної академії ім.Чайковського, народний артист України Юрій Курач.

Організатор концерту у Луцьку – Волинська обласна філармонія.

Концерт відбудеться із дотриманням соціального дистанціювання і маскового режиму.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на сайті suspilne.media.