UA: ВОЛИНЬ транслюватиме Великоднє Богослужіння зі Свято-Троїцького Собору у Луцьку

UA: ВОЛИНЬ транслюватиме Великоднє Богослужіння зі Свято-Троїцького Собору у Луцьку

28 кві. 2021

2 травня християни східного обряду святкуватимуть Воскресіння Христове. Суспільний мовник UA: ВОЛИНЬ у Великодню ніч транслюватиме наживо в ефірі та на цифрових платформах Хресний хід, Ранню, Літургію, освячення пасхальних страв із собору Святої Трійці у Луцьку (ПЦУ), а також Великодню Літургію з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Львові (УГКЦ).

«Пандемія не здає своїх позицій, і доки про масове щеплення волинян не йдеться, ми маємо робити все від нас залежне, щоб мінімізувати небезпеку нової хвилі захворювань під час Великодніх свят. Суспільне Волині здійснює трансляції богослужінь із Собору Святої Трійці ПЦУ у Луцьку за підтримки колег з Чернівців і Львова із пересувною телевізійною станцією. Великоднє богослужіння, за сприяння і підтримки технічної дирекції НСТУ, ми плануємо транслювати силами філії. Оскільки такий досвід уже є, впевнений, що нам все вдасться, і ми таким чином підтримаємо вірян ПЦУ, які вирішили на Великдень лишитися вдома, дбаючи про здоров’я і життя своїх родин», — говорить продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

Розклад трансляцій на UA: ВОЛИНЬ:

  • у суботу, 1 травня

з 23:30 до 3:302 травня — Хресний хід, Рання, Літургія із собору Святої Трійці у Луцьку (ПЦУ);

  • у неділю, 2 травня

9:00–10:10 — Великодня Літургія з церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Львові (УГКЦ).

Дивіться Службу Божу онлайн на сайті UA: ВОЛИНЬ, а також на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі Суспільного Волині.

«Я оцінюю співпрацю із Волинським суспільним мовником на відмінно. Радію, що така співпраця є. Вона корисна для людей, які не можуть прийти до храму. Через Суспільне, ми можемо донести до людей ту інформацію, яку не завжди встигаєм озвучити під час Богослужіння. За допомогою технічних засобів люди бачать Службу Божу не лише з однієї точки, а й з усіх куточків храму, та поза його межами. Показуємо що відбувається у вівтарі за іконостасом. Це немов би ангел літає і все бачить. Побожне ставлення працівників телерадіокомпанії та змістовне інформаційне наповнення дає можливість вірянам отримувати духовне задоволення в той момент, коли вони не можуть побувати в храмі. Кваліфіковані фахівці правильно подають церковне життя із тлумаченнями і поясненнями. Працівники UA: ВОЛИНЬ гідно поводяться у храмі. Ніколи не виникало ускладнень, непорозумінь при встановленні чи демонтажі апаратури, або під час трансляції. Дякую Суспільному за співпрацю і бажаю щедрих Божих благословінь», — сказав митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл (Зінкевич).

Коментуватиме трансляцію Ігор Сацик, викладач Волинської Православної Богословської Академії, кандидат філософських наук.

Луцький Свято-Троїцький собор – головна церква єпархії, пам’ятка архітектури національного значення. Волинська єпархія є регіональним релігійним об’єднанням, яке входить до Православної Церкви України (ПЦУ), як її адміністративно-територіальний підрозділ.

Щоб допомогти вірянам задовольнити духовні потреби, UA: Суспільне мовлення  із початку запровадження карантинних обмежень через загрозу поширення коронавірусу в Україні, транслює на загальнонаціональних та регіональних телеканалах богослужіння й інші обрядові заходи головних церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на сайті suspilne.media.