У Вербну неділю Суспільне Волині наживо покаже Літургію зі Свято-Троїцького собору Луцька

У Вербну неділю Суспільне Волині наживо покаже Літургію зі Свято-Троїцького собору Луцька

20 кві. 2021

25 квітня, у Вербну неділю — день Входу Господнього у Єрусалим, о 9:00 в ефірі телеканалу UA: ВОЛИНЬ та на цифрових платформах мовника транслюватимуть наживо недільну Літургію із Собору Святої Трійці Православної Церкви України міста Луцька.

Богослужіння очолить митрополит Луцький та Волинський Михаїл (Зінкевич).

Дивіться Службу Божу онлайн на сайті UA: ВОЛИНЬ, а також на фейсбук-сторінці та ютуб-каналі Суспільного Волині.

«Трансляція Служби Божої – відповідальна і кропітка робота злагодженої команди з десяти фахівців. Насамперед потрібно знати церковний статут, орієнтуватись у ході Служби. Тривалою є і підготовча робота. Розставити апаратуру в храмі і на церковному подвір’ї потрібно напередодні звечора. Далі – перевірити всі комунікації. Зранку, за годину до початку богослужіння – команда займає свої місця і ще раз перевіряє готовність до трансляції. Видовищні кадри отримуємо із квадрокоптера, якщо щастить з погодою. Особливо уважно стежимо за таїнством у вівтарі, адже не все, що там відбувається можна показувати. Вважаю, що робимо з колегами важливу справу: під час пандемії підтримуємо вірян, надаючи їм можливість долучитись до Служби онлайн», — говорить режисерка трансляції Тетяна Гаврилова.

    Читайте також: Суспільне запускає документальний проєкт «НАШІ 30» про історію перших років незалежності, розказану українцями

Луцький Свято-Троїцький собор – головна церква єпархії, пам’ятка архітектури національного значення.  Волинська єпархія (місцева Церква) є регіональним релігійним об’єднанням, яке входить до Православної Церкви України (ПЦУ), як її адміністративно-територіальний підрозділ.

Щоб допомогти вірянам задовольнити духовні потреби, UA: Суспільне мовлення  із початку запровадження карантинних обмежень через загрозу поширення коронавірусу в Україні, транслює на загальнонаціональних та регіональних телеканалах богослужіння й інші обрядові заходи головних церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Новини Волині читайте на сайті suspilne.media.