#Звіти_наживо на UA: ВОЛИНЬ - без стандартних шаблонів

#Звіти_наживо на UA: ВОЛИНЬ - без стандартних шаблонів

17 гру. 2018

Завершується перший сезон всеукраїнського проекту Суспільного та Громадського руху ЧЕСНО #Звіти_наживо, покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі.

В ефірі телеканалу «UA: ВОЛИНЬ» та «Українського радіо Луцьк» відбулись  9 прямоефірних звітів зі стрімами на сторінку філії у Facebook і розміщенням на  youtube  

Зараз команда суспільно-політичного напряму працює над підготовкою заключного ефіру циклу за участі секретаря Луцької міської ради - Григорія Пустовіта.

«#ЗВІТИ_НАЖИВО - це новий проект, завдяки якому журналіст та ведучий не виступає сухим статистом, а задає гострі запитання, робить глибоку аналітику матеріалу, для того, щоб масштабно володіти темою та ситуацією. Гості, які є відкритими до лучан та волинян, яким нічого приховувати з радістю приходять на ефір та відповідають на запитання у межах своєї компетенції, – розповів лінійний продюсер телебачення UA: ВОЛИНЬ Михайло Кузьмич. – Найкращі ефіри вдаються із простими головами ОТГ, або ж міськими головами, які відкриті до змін та спілкування, говорять простою, зрозумілою мовою, а не стандартними шаблонами».

За словами керівниці суспільно-політичного напряму UA: ВОЛИНЬ Олени Чернухи, передача «Звіти_наживо» мала змінити соло чиновника в екрані телевізора на інтерактивне інтерв’ю за участю журналістів, експертів та місцевих мешканців. «Без перебільшення можу сказати, що формат дуже виправданий і необхідний, як  представникам влади, так і мешканцям громади. Служба в державних органах  влади передбачає звітування перед жителями, тому проблем із гостями ефірів «Звітів» практично не виникало, окрім жовтневого випуску, про який докладніше розповість ведуча Лариса Андрійчук»,ділиться Олена Чернуха.

Найскладнішим організаційно видався жовтневий випуск Звітів, темою якого був початок опалювального сезону, згадує ведуча передачі Лариса Андрійчук:

«Напередодні, попри надісланий лист, домовленість і підтверджену участь, анонс на наших платформах, посилаючись на сімейні обставини, відмовився прийти на ефір перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. У нас з ним відбулася напружена розмова, в результаті якої він делегував свої повноваження відзвітувати директорові Департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрію Красю.

З власних спостережень: представники обласної виконавчої влади та місцевого самоврядування більш відкриті до співпраці, ніж Луцька міська рада».

Нерідко, інформація, яка лунала у відповідь на запитання ведучих, ставала приводом для розробки і виходу в ефір «Теми дня». Йдеться, до прикладу, про «Ківерці без води», «Відпочинок для дітей учасників АТО», «Старий Луцьк реконструюють за кошти ЄС».

Команда Cуспільного Волині вважає проект #Звіти_наживо, започаткований одночасно в усіх регіональних філіях, успішним і таким, що повинен мати продовження, адже глядачі і слухачі повинні отримувати достовірну та неупереджену інформацію з владних кабінетів з перших уст.

Гостей не завжди влаштовувало, що ефір у вечір п’ятниці, лунали пропозиції змінити день виходу передачі в ефір. Тож наразі команди суспільно-політичного напряму підбивають підсумки і працюють над покращенням формату для нового сезону.