UA: ВОЛИНЬ — інформаційний партнер соціального проекту

UA: ВОЛИНЬ — інформаційний партнер соціального проекту "Бізнес-школа для підлітків"

5 гру. 2018

9 грудня у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва стартує чотиримісячний навчальний проект "Бізнес- школа для підлітків "Енергія змін". Це соціальний проект, який передбачає безкоштовне навчання 30 дітей та підлітків 12-15 років, які мають підприємницький хист і бажання зараз чи в майбутньому створити власний бізнес.

Мета проекту: надати початкові знання та навички із самозайнятості та підприємництва в навчально-ігровій формі, розвинути "підприємницьке" мислення, уміння ефективно працювати в команді та сформувати позитивну думку підлітків щодо можливості реалізувати себе в Україні.

UA: ВОЛИНЬ — інформаційний партнер заходу. Організатори й учні бізнес-школи поділяться своїм баченням і очікуваннями від участі у проекті в ранкових шоу телеканалу UA: ВОЛИНЬ та "Українського радіо Луцьк". Після навчання оцінити найкращі юнацькі бізнес-проекти зможуть глядачі, слухачі та підписники Facebook сторінок Волинської філії Суспільного.

"Не секрет, що підлітки сьогодні мало дивляться телевізор і слухають радіо. Натомість не уявляють свого життя без інтернету. Ми працюємо над тим, аби привертати увагу тінейджерів як до digital-платформ Суспільного мовника, так і до телебачення й радіо: залучаємо обдаровану, активну молодь до участі в наших теле- і радіоефірах, підтримуємо цікаві проекти та ініціативи, заохочуємо до інтерактиву. "Бізнес-школа для підлітків "Енергія змін" — соціальний проект, вартий уваги. Сподіваємося, що з нашою допомогою учні, окрім знань і підприємницьких навичок, отримають досвід спілкування з мас-медіа, а організатори зможуть долучити до різних активностей більше талановитої молоді", — розповів продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

До складу ініціативної групи "Енергія змін" входять представники ГО "Переселенці Криму та Донбасу", Волинського обласного центру зайнятості, Управління освіти Луцької міськради та Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.
У 2017-18 роках за підтримки УВКБ ООН та Крим SOS для дітей із сімей ВПО та інших вразливих категорій у Луцьку було успішно реалізовано перший етап проекту "Бізнес-школа для підлітків "Енергія змін". Пройшли навчання 32 підлітка, 10 успішно захистили свої бізнес-плани перед журі, яке складалося з місцевих підприємців і отримали подарунки.

Керівниця проекту Аза Голощапова вважає, що сучасна українська школа надає дітям різні знання, але не вчить, як заробляти гроші та вести бізнес в Україні. Величезним викликом для країни є бажання молоді отримати професійну освіту за кордоном, і залишитись працювати там.

За словами організаторів, підтримка талановитої молоді і популяризація бізнес-технологій у молодіжному середовищі сприятимуть вихованню нової українську еліти, яка розвиватиме нашу країну в майбутньому.