UA: ВОЛИНЬ інформаційно підтримає Форум розвитку громадянського суспільства

UA: ВОЛИНЬ інформаційно підтримає Форум розвитку громадянського суспільства

11 гру. 2020

17 грудня 2020 року відбудеться ІХ Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій». Суспільний мовник — інформаційний партнер події. Форум розвитку громадянського суспільства об’єднає 25 комунікаційних майданчиків (24 області та Крим).

Суспільний мовник Волині розповість про подію в телерадіоефірі та на цифрових платформах. Радіоанонси заходу звучатимуть у ранкових передачах UA: Українаське радіо Луцьк. Представники організаторів та учасники  Форуму запрошені до студії телерадіопроєкту «Радіодень».

Регіональними партнерами стали громадські організації, відібрані у результаті конкурсу. За Волинь відповідатиме Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України». Спільно з громадською організацією «Волинський Інститут Права»  активісти ініціюють проведення Майстерні «Інструменти впливу на місцеву політику: досліджуємо, аналізуємо, впливаємо».

Учасники волинської частини Форуму зможуть:

  • презентувати свою організацію або ініціативу у цікавому форматі;
  • обговорити роботу молодіжних просторів Волині у 2020-му році;
  • почути про інструменти роботи із цільовими групами в умовах обмеженого доступу та про інструменти впливу на місцеву політику;
  • дізнатися про те, як забезпечити фінансову сталість організації;
  • перевірити інституційну спроможність своєї НГО або молодіжного простору.

Окрім онлайн заходів, будуть обговорення та тренінги й в офлайн форматі. Усі трансляції заходу відбуватимуться на одній платформі https://forum.ednannia.ua
Доступ до платформи отримають лише зареєстровані учасники. Ті учасники, які планують відвідати Форум офлайн в регіонах або Києві, отримають окремо сповіщення про адресу проведення заходу у тому місті, яке вказали у реєстраційній формі. До участі запрошуються громадські активісти, представники молодіжних просторів, посадовці, ЗМІ та всі зацікавлені.

Форум розвитку громадянського суспільства — найбільша платформа для міжсекторального діалогу, обміну досвідом та навчання, яка збирає понад 2000 представників громадянського суспільства, органів влади, медіа, бізнесу та міжнародних партнерів. На Форумі визначаються тренди розвитку громадянського суспільства та пріоритетні сфери роботи. Форум об’єднує інституції, зацікавлені у посиленні громадянського суспільства в Україні, серед них — Агентство США з міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН, Уряд Швеції, Представництво ЄС, Офіс Ради Європи, Фонд Ч.С. Мотта, Міжнародний фонд «Відродження» та багато інших.  

Уперше Форум відбудеться у вигляді Всеукраїнського телемарафону, який об’єднає всі регіони країни. 25 комунікаційних платформ у всіх регіонах України сформують інтерактивну мапу громадянського суспільства, яке продемонструє єдність у часи непевності. Тема «Імунітет до ілюзій» зосереджуватиме Форум на процесі розвитку спроможності організацій громадянського суспільства (ОГС) у мінливому та непростому середовищі. Особлива увага буде приділена ролі та місії ОГС у формуванні ВВП країни як «доданої вартості» громадянського суспільства, а також сприянню міжсекторального партнерства між громадянським суспільством, бізнесом та урядом. Окремі секції будуть присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів державної й місцевої влади.

Основна сцена Форуму розміщуватиметься у НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55).

Регіональні події Форуму розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій» проводяться регіональними партнерами у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Волинські партнери: Молодіжний центр YouthСфера, управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА

Організатори зазначають, що регіональні майданчики працюватимуть у строгій відповідності до умов карантину.