UA: ВОЛИНЬ — партнер фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

UA: ВОЛИНЬ — партнер фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA

21 лис. 2018

Із 23 листопада по 8 грудня на Волині відбуватиметься ХV Мандрівний Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Волинська філія Суспільного — інформаційний партнер фестивалю.

До уваги глядачів буде представлено 14 найкращих фільмів, які порушують надзвичайно гострі, актуальні, важливі теми: про війну на сході України та право на щасливе дитинство, поствоєнний травматичний синдром, трудове рабство, гендерне насильство, пам’ять поколінь, революції і їх наслідки тощо. Ключова тема — рівні рівності — лише підкреслює ті дискримінаційні прояви, які існують у світі, ламають долі і знищують життя, і акцентують на найважливішому — дотриманні прав людини та людської гідності.

Після кожного фільму відбуватимуться обговорення за участі глядачів і запрошених експертів. Організатори й автори стрічок візьмуть участь у ранкових телерадіоефірах регіонального суспільного мовника. Проморолики фесту можна буде побачити на Facebook-сторінці філії. Про перебіг фестивалю інформуватимуть у новинах UA: ВОЛИНЬ.

"Як Суспільний мовник ми прагнемо вирізнятися з-поміж інших ЗМІ дистинктивністю, приділяючи увагу контенту з просвітницьким та культурно-збагачуючим змістом. Тому ми радо "партнеримось" з організаторами таких потужно-інтелектуальних і суспільно значущих міжнародних фестивалів, що відбуваються в Луцьку, — зауважив продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман. — Ми переслідуємо мету — запросити якомога більше волинян на перегляди та обговорення документальних фільмів, де йдеться про дотримання прав людини. Фестиваль аполітичний, некомерційний, вхід на всі локації — вільний, заходи триватимуть упродовж двох тижнів, і ми сподіваємось, що високоякісне документальне кіно зацікавить волинського глядача".

Упродовж двох тижнів фестивальними локаціями стануть кінотеатри, бібліотеки й книгарні, освітні заклади Луцька.

Організатори Міжнародного фестивалю — Українська Гельсінська спілка з прав людини, ГО "Південь", Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, ГО "Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв".

Партнери: Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини, Кампанія проти дискримінації.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.