«Піщана казка» — казки Херсонщини в ефірі UA: ВОЛИНЬ

«Піщана казка» — казки Херсонщини в ефірі UA: ВОЛИНЬ

23 жов. 2020

З 27 жовтня щовівторка й щочетверга о 15:00 в ефірі UA: ВОЛИНЬ та всіх регіональних телеканалів Суспільного виходитиме дитяча програма виробництва UA: ХЕРСОН «Піщана казка». Проєкт відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Читайте також: На допомогу батькам — регіональні філії Суспільного покажуть дитячу програму «Ок, я тобі поясню»

Проєкт має на меті зацікавити дітей та їхніх батьків казками народів світу, представники яких мешкають на території Херсонської області, їхніми персонажами й унікальними сюжетами. Усе це — через пісочну анімацію.

Глядачі побачать 12 народних казок. Кожна — розповідь про традиції, мудрість або історичну пам’ять.

«Колись у дитинстві, коли мама розповідала мені казки, я тоді ще чотири- чи п’ятирічним уявляв собі їхніх героїв. Коли слухав казку «Марійка та ведмідь», перед очима були величезний і страшенно злий ведмідь та маленька налякана дівчинка, яку хотілося сховати від нього. Мабуть, дитинство таким дивним чином тепер дає про себе знати», — розповів керівник проєкту Ібрагім Сулейманов.

За його словами, ідея полягала в тому, щоб розбудити уяву дітей, показавши казки, які відрізняються від звичних мультфільмів. Пісочна анімація спонукає фантазувати. Окрім розваги, казки даватимуть ще й знання про представників народів, які живуть на Херсонщині, закладатимуть основи толерантності й повагу до інших.

«Такий проєкт важливий для Суспільного, адже розрахований на нашу наймолодшу аудиторію, до того ж має такий цікавий формат, як пісочна анімація. Дванадцять яскравих казок народів світу, тих національних меншин, які мешкають на Херсонщині, і корінного народу Криму — кримських татар. Це казки, які виховують у дітей найкращі риси й не прищеплюють стереотипів. Ми покажемо маленьким телеглядачам та їхнім батькам колорит і мудрість народів, чим вони унікальні», — зазначив продюсер Херсонської  філії Суспільного Рустам Авдєєв.

Нагадаємо, Суспільне запустило у виробництво 20 творчих проєктів для регіонального мовлення, які відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени минулого року.