«Фронтера» — наживо на UA: ВОЛИНЬ

«Фронтера» — наживо на UA: ВОЛИНЬ

30 вер. 2020

2-4 жовтня у Луцьку відбудеться міжнародний літературний фестиваль «Фронтера».

Це  один  з  небагатьох  заходів  подібного  масштабу,  який відбудеться в офлайн-форматі з дотриманням усіх рекомендацій МОЗ.

На фестиваль приїдуть письменники з Польщі та України, зокрема: Юрій Андрухович, Яцек Денель, Мірослав Влеклий, Остап Сливинський, Андрій Любка, Ганна Улюра, Софія Андрухович та інші відомі літератори. Заплановані також прямі увімкнення митців з Білорусі та Чехії, віршопаті, презентації, обговорення та фест-party з гуртом Tik.

У програмі 16 заходів на трьох локаціях. Найцікавіші події транслюватимуть наживо на ютуб-каналі генерального інформаційного партнера фестивалю — Волинської філії Суспільного. UA: ВОЛИНЬ щороку підтримує фестиваль інформаційно. Цьогоріч організатори та учасники будуть гостями радіопроєктів «Вечірня аудієнція» та «Радіодень» UA: Українське радіо Луцьк. Анонси фестивальних активностей звучатимуть у «Ранковому навігаторі». Літературознавці зможуть виграти цікаві призи від «Фронтери» у радіовікторині «Пан або пропав». Команда Суспільного Волині підготує телеверсію літературних виступів. Перебіг фестивалю висвітлюватимуть і на цифрових платформах мовника.

«Фестиваль «Фронтера» щоразу потужніше виходить за рамки кількаденних літературних читань. Це ціла низка мистецьких подій , яка збирає навколо себе місцеву інтелектуальну еліту. Такі фестивалі є візитівкою Волині і дають привід називати Луцьк культурно-мистецьким центром. Не зважаючи на карантин через Ковід-19 , фестиваль цьогоріч не лише не згортається, а й прагне залучити ще більше зацікавлених.  Оскільки взяти участь у заходах зможе обмежена кількість відвідувачів за попереднім записом, Суспільне Волині , як генеральний інформаційний партнер фесту, має за мету максимально висвітлити подію для поціновувачів літератури», — каже продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

«UA:ВОЛИНЬ — багаторічний партнер нашої організації. Ця співпраця цінна для нас, адже дає змогу донести інформацію про культуру, розмови про вагомі теми до значно більшого кола людей. Завдяки матеріалам медійників, чимало волинян вперше дізналися про нового автора, вирішили перед сном відкласти телефон, а почитати книгу, відкрили для себе літературну подію як формат якісного дозвілля. На жаль, цьогоріч на заходи «Фронтери» з вимог безпеки ми не можемо запросити сотні людей, як минулих років. Тому трансляція на ютуб-каналі Суспільного Волині особливо важлива», - зазначила директорка фестивалю Елла Яцута.

Ведучим фестивалю буде відомий блогер, автор каналу «Клятий раціоналіст» Артем Албул.

Вхід на фестиваль вільний, однак за попередньою реєстрацією.

Проєкт «Фронтера», ініційований мистецьким об’єднанням «Стендаль», відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, Луцької міської ради, Генерального консульства Республіки Польща, Литовського інституту культури.