«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ВОЛИНЬ

«Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіоні щовечора на UA: ВОЛИНЬ

17 вер. 2020

21 вересня на регіональних телеканалах Суспільного стартує оновлена вечірня інформаційно-аналітична програма — «Сьогодні. Головне». Щобудня о 19:00 у прямому ефірі на глядачів чекає підсумковий випуск місцевих новин з аналізом найважливіших від команди редакторів «Теми дня».

На UA: ВОЛИНЬ нова інформаційна година «Сьогодні. Головне» виходитиме з 23 вересня після повернення філії до звичного режиму роботи. Наразі новинна редакція працює дистанційно через підтверджений випадок захворювання на коронавірус в одного з колег.

За словами шефредакторки новин Волинського Суспільного мовника Лариси Литвицької, новинарі UA: ВОЛИНЬ із самоізоляції вийдуть відразу у прямий ефір трохи пізніше за інші філії, хоча до інформаційної години Волинська філія почала готуватися ще на початку серпня. Новинарі спільно з редакторами «Теми дня», головним режисером, технічною службою, операторами обговорювали усі можливі в умовах існуючої телестудії варіанти трансляції інформаційної години.

«Питання планування тем інформаційної години досить відносне, бо наперед те, що станеться через день чи за тиждень, не сплануєш (окрім мистецьких подій чи спортивних). Акцентуватимемо увагу на топ-новині дня. Кореспонденти новин відпрацьовуватимуть таку тему «в полі» (на мітингу, акції, аварії, перекритті дороги, протесті). У студії підключатимуться редактори «Теми дня», запрошуючи місцевих спікерів та експертів, діяльність яких стосується події. Відтак працюватимемо винятково у режимі «із сьогодні на сьогодні». Студія у філії одна, вона – невелика, однак, технічно спільне ведення інформаційної години ведучим новин і Теми можливе. Поки що у режимі прямого ефіру інформаційну годину не відпрацювали, не записували і пілотних проектів, через те, що увесь штат новин до 22 вересня перебуває на самоізоляції через інфікування працівника. Оновлене вечірнє мовлення, в першу чергу, оцінять глядачі. Упродовж 52 хвилин буде виняткова можливість почути не лише новини області, а й взяти участь у обговоренні, фактично, кожного матеріалу – подзвонивши до студії й поставивши запитання запрошеному спікерові чи експерту», — розповіла Лариса Литвицька.

«Були плани зробити пілот, правда не записувати, а в прямому ефірі, щоб відпрацювати на повну усі студійні та технічні моменти. Але карантин в бюро новин вніс корективи. Тому будемо стартувати без жодних проб, відразу наживо. 52 хвилини прямого ефіру оновленого формату – це двоє ведучих і подвоєна кількість актуальної інформації про життя регіону. «Сьогодні. Головне» буде розпочинатися з топових новин регіону, після чого ведучі продовжуватимуть обговорювати порушену у сюжеті тему із запрошеними до студії місцевими експертами аби показати глядачам Суспільного реальну картину дня та проаналізувати її. Інформгодина буде доступна на всіх можливих платформах зі зворотним звязком. Тож дивіться незабаром «Сьогодні. Головне» на UA: ВОЛИНЬ», — говорить редакторка «Теми дня» Суспільного Волині Олена Чернуха.

Аналітика від журналістів Суспільного та обговорення з місцевими експертами будуть у межах двох гостьових студій.

«Для нас цей проєкт — можливість бути ближчими до своєї аудиторії. Тісна взаємодія регіональних новинарів і редакторів, що зазвичай готують інтерв’ю та аналітику, дає змогу шукати відповіді на виклики, із якими стикаються місцеві мешканці, безпосередньо в прямому ефірі», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

«Це ще один крок на шляху налагодження роботи як єдиної команди. Спільне планування, спільне розуміння, спільний результат. Увага аудиторії не розпорошуватиметься, а буде сфокусована на найголовнішому. Це важкий процес для нас, але докладаємо всіх зусиль, аби полегшити сприйняття інформації суспільством», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: У новинах Суспільного не виявили брехні й піару політиків

Новий формат інформаційно-аналітичного блоку передбачає не лише збільшення тривалості до 52 хвилин прямого ефіру, а й розширення тематики підсумкових програм. Завданням редакцій є щоденний аналіз суспільно-політичних, а також культурних, соціальних та інших тем не тільки обласного центру, а й усієї області.

«Також окремо плануємо присвячувати цілі випуски об’єднаним територіальним громадам, а за потреби — робити й спільні тематичні міжрегіональні марафони», — зазначила Марія Фрей.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.