Волинська філія Суспільного проводить зустрічі з молоддю

Волинська філія Суспільного проводить зустрічі з молоддю

24 жов. 2018

Упродовж жовтня цього року менеджерка Волинської філії Суспільного Людмила Гетманчук, продюсер філії Костянтин Лоцман, лінійні продюсери,журналісти суспільно-політичного напрямку, ранківці та новинарі UA: ВОЛИНЬ з інформаційно-просвітницькими презентаціями відвідали географічний факультет та Інститут філології та журналістики Східноєвропейського Національного університету імені Лесі Українки, Національний технічний університет, Волинський коледж культури і мистецтв імені І. Стравінського.

"Ми давно відчували таку потребу – поспілкуватися зі студентами волинських вишів, — розповів продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман. — Не секрет, що телебачення і радіо сьогодні не настільки популярні у студентства, як би нам того хотілося. Однак усе більше фоловерів має наша сторінка у ФБ, і серед них чимало молоді, і ми прагнемо надалі розширювати аудиторію. Окрім того , нам цікаво почути студентів: які теми, які форми подачі інформації їх цікавлять? І переслідуємо ще одну мету. Студенти – це не лиша наша аудиторія, це наш кадровий резерв, наші потенційні позаштатні автори. Ми шукаємо креативних, ерудованих хлопців і дівчат, які можуть запропонувати цікаві ідеї, достойні проекти. Ми готові навчати, допомагати студентам втілювати ці проекти. Приємно, що і викладацький склад виявляє інтерес до такої співпраці. Ці перші зустрічі надихнули нас, тож плануємо відвідати й інші навчальні заклади. Суспільне стає ближчим!"

На зустрічах зі студентами журналісти розповідають, чим Суспільне відрізняється від державного, які основні принципи і критерії роботи журналіста незалежного суспільного мовника,презентують основні телерадіопроекти: "Тема дня", "Новини", "Ранок Нової Волині", "Звіти_наживо".

За словами очільниці творчої групи ранкового шоу Богдани Шевчук , досвід спілкування з молоддю для команди Ранку UA: ВОЛИНЬ не новий, адже три роки поспіль вони організовували безкоштовні телешколи, кастинги, на яких всі охочі могли спробувати свої сили:

"Цього року ми влаштовуємо — телепрактикум. Будемо шукати креативних режисерів монтажу, звукорежисерів, відеографів, ведучих та журналістів. Кастинги будуть відбуватися у трьох навчальних закладах: Східноєвропейському Національному університеті, Луцькому Національному технічному університеті та в училищі культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. Для того, щоб розповісти про реформу, яка відбулася у нашій структурі, та ближче познайомитися, напередодні кастингів команда UA: ВОЛИНЬ завітала до цих навчальних закладів з презентацією Суспільного мовника. Нашою метою було донести студентам те, що ми незалежні ЗМІ, що ми прагнемо змін і запрошуємо молодь стати частиною цих змін".

Нагадаємо, UA: ВОЛИНЬ — учасник програми "Практикум на Суспільному". Це можливість двомісячного стажування студентів у 15-ти регіональних дирекціях. Пройти "Практикум на Суспільному" можна у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Луцьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Сєвєродонецьку, Тернополі, Хмельницькому, Херсоні, Чернівцях і Чернігові. Заявки приймають до 1 листопада.

На учасників чекає інтенсивна робота на телебаченні чи радіо. Вони зможуть долучитися до розбудови Суспільного мовника в Україні: допомагатимуть у зйомках та записах програм, підготовці різноманітних проектів, спробують свої сили у виробництві контенту. Філії Суспільного допоможуть здобути досвід майбутнім журналістам, редакторам, лінійним продюсерам, операторам і режисерам монтажу.