UA: ВОЛИНЬ взяла участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

UA: ВОЛИНЬ взяла участь у спільному проєкті Суспільного до Дня захисту дітей

1 чер. 2020

До Дня захисту дітей команда регіонального мовлення Суспільного підготувала спецпроєкт «Через карантин», у якому діти й підлітки розповідають про нові вміння, які опанували під час карантину. 20 коротких відео транслюватимуть в ефірі та на сторінках у соцмережах регіональних філій Суспільного 30 травня — 2 червня.

Команда Суспільного Волині долучилась до проєкту знявши дві відеорозповіді про дитячі захоплення. Журналістки UA: ВОЛИНЬ Богдана Шевчук та Віта Климовець підготували два ролики про цікаві й корисні хобі на карантині.

«Кожна дитина — то нерозгаданий всесвіт. Саме тому важко було визначитися з героями для проєкту «Через карантин», хотілося розповісти про якомога більше дітей, для яких карантин не минув дарма. Мій герой — талановитий хлопчик. Його найкращий друг — книжка. Володя Каліш серед найкращих дитячих українськомовних книжкових оглядачів і має диплом Книги рекордів України», — поділилася подробицями Богдана Шевчук.

З якими здобутками пройшов «Через карантин» Володя Каліш - дивіться у сюжеті.

Наступна волинська історія про підприємливого Іллю Ємірова.

«Йому 10 і він вже вчиться самотужки заробляти гроші. За час карантину спільно з другом Ілля Єміров створив та розвиває інтернет-магазин вживаних іграшок.  Частину зароблених коштів хлопці планують витрачати на їжу для безпритульних тварин, решту - на реалізацію власних мрій. Окрім того, під час карантину школяр закінчив онлайн-курси фотографів, аби робити вдалі знімки продукції. Я дуже тішуся з того, що в нашій країні такі ініціативні та творчі діти. Нам, дорослим, потрібно брати з таких приклад. Перестати скаржитися на незручності і спробувати карантинні мінуси перетворити в плюси»,— розповіла Віта Климовець.

У зйомках також узяли участь команди UA: БУКОВИНА, UA: ВОЛИНЬ, UA: ДОНБАС, UA: КАРПАТИ, UA: МИКОЛАЇВ, UA: ЖИТОМИР, UA: ПОДІЛЛЯ, UA: СУМИ та UA: ЧЕРКАСИ. Регіональні філії зняли 17 історій, а ще три — у Києві.

«Цей спецпроєкт розпочався зі спостережень за оригінальними ідеями дітей під час карантину. Я дізналася, що донька знайомих виграла «пітчинг» і вони купили собаку на карантині. Потім як юна художниця з Ужгорода, яка під час карантину навчалася в Італії, намалювала й продала на аукціоні картину, а гроші віддала лікарям, які борються з епідемією. 

Ми з командою вирішили розповісти ці натхненні історії. Над проєктом працювали журналістка Ольга Кутишенко, менеджерки регіонального мовлення Олеся Вакуленко й Ірина Цибух, виконавча продюсерка Марія Заіченко та команди з дев’яти філій Суспільного», — розповіла керівниця проєкту режисерка Катерина Жуліна.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

«Ми хотіли підтримати ініціативи дітей, що в умовах карантину навчаються нового. Оптимізм і віра у власні сили допоможуть пережити складні часи, і хто знає, може, саме завдяки цьому досвідові винайдуть вакцину, що колись урятує людство», — прокоментувала виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко.

Нагадаємо, розпочала роботу Дитяча академія суспільного мовлення — PMA Juniors для дітей та підлітків 12–14 років, яких цікавить тема медіа.