«Вечір радіотеатру»: ювілейний проєкт  UA: Українське радіо Луцьк

«Вечір радіотеатру»: ювілейний проєкт UA: Українське радіо Луцьк

23 кві. 2020

UA: Українське радіо Луцьк до свого 80-річчя, яке відзначатиме 10 травня, пропонує послухати театральні постановки перед мікрофоном, які збереглися у «Золотому фонді» волинського радіо. Передачі звучатимуть у вихідні в обідню пору.

На радіо Луцьк цикл передач розпочнеться вже цієї суботи, 25 квітня о 12:10 твором волинського автора Володимира Лиса «Століття Якова». У неділю, 26 квітня о цій же порі звучатиме фрагмент роману Володимира Яворівського «Марія з полином у кінці століття». Послухати радіовистави можна і онлайн на сайті Волинського суспільного мовника.

«Архів радіо має надзвичайну силу – берегти голоси. У фонотеці Волинського обласного радіо сотні тисяч перегнаних звукових плівок, оцифрованих і адаптованих для сучасного прослуховування. Серед усього розмаїття звуків: інтерв’ю і передач є цікавий мистецький проєкт під назвою «Вечір радіотеатру»,— розповідає редакторка  UA: Українське радіо Луцьк Оксана Кривцун.

Започаткував радіотеатр у 2011 році ведучий Андрій Роїк. Журналісти Волинського радіо разом із акторами обласних театрів: Українського музично-драматичного ім. Т.Шевченка і театру ляльок  в ефірі озвучували твори волинський і українських авторів. Над проєктом також працювали звукорежисери – Світлана Рибальченко і Валентина  Куксо. Нині в архіві Волинського радіо  більше 30 радіопостановок проєкту «Вечір радіотеатру».

Крім того, із «Золотого фонду радіо» в ефірі UA: Українське радіо Луцьк звучатиме проєкт дикторки Волинського обласного мовника Ольги Юрченко. Вона читатиме вірші місцевих авторів. Поезія звучатиме у вигляді міжпрограмок, які матимуть назви поетичних збірок.

 

Читайте також про спецпроєкт «Слово колегам» до 80-річчя Українського радіо Луцьк

 

«Нині усі ці проєкти символічні: в умовах карантину – радіо дає можливість зануритися у світ театрального мистецтва і поетичного слова. Приємного прослуховування!»,— додає Оксана Кривцун.