Підсумки року суспільного мовника Волині

Підсумки року суспільного мовника Волині

20 гру. 2019

Рік, що минає, був для Суспільного Волині насиченим і цікавим. Команда долала труднощі, раділа успіхам і уникала проколів. Сьогодні йдеться про сформований колектив, професійний ріст і вагомі здобутки. Суспільне Волині впізнають, команді довіряють, охоче співпрацюють і партнеряться.

«За цей рік ми утвердилися як команда однодумців, які люблять свою роботу, бачать мету і не бачить перепон. Така команда може не лише організувати радіо і телетрансляції на всю Україну з чистого поля, а й гори звернути!». – стверджує продюсер Волинської філії Костянтин Лоцман

27 інформаційних партнерств, стрімтрансляції на всі платформи з найрізноманітніших локацій і подій, прямі включення і телемости, виїзні студії, спецпроєкти і реалізація власних ініціатив, розбудова інфраструктури і оптимізація матеріальних і творчих ресурсів, - підсумки року, що минає.

Пріоритети

Пріоритетним напрямком для волинського мовника стало становлення і промоція digital-платформ.

10 січня 2019р запрацював новий сайт UA: ВОЛИНЬ. За рік команда суспільного Волині довела собі, глядачам, слухачам і підписникам, що може ефективно працювати одночасно на трьох платформах: телебаченні, радіо та digital. Кількість фоловерів сторінки UA: ВОЛИНЬ у Facebook стрімко збільшується. Зараз матеріали Суспільного Волині відстежують майже  29 тисяч користувачів.

«Оперативно про головне, стріми, інформаційне партнерство у висвітленні соціально значущих подій, мистецьких імпрез, спортивних змагань, фестивалів, трансляція наживо з різних локацій, цікаві гості, актуальні теми та інтерактивне спілкування.  Ми намагаємося бути у вирі подій і щодня наповнювати стрічку наших важливою, достовірною і збалансованою інформацією», — ділиться продюсер філії Костянтин Лоцман.

Нова телерадіопрограма – «Радіодень»

На початку квітня 2019 року зі студії UA: Українське радіо Луцьк о 12:15 почала виходити нова телерадіопрограма «Радіодень». Ведучі радіо стали і телеведучими. Для них це було непросто, але перемогли бажання і азарт.


«Старту проєкту передувала кропітка командна робота менеджменту та технічної служби. Відремонтували та облаштували брендовими банерами радіостудію в приміщення філії по вулиці Словацького. Особлива подяка інженерам. Вони налагодили  якісну доставку сигналу з приміщення радіо на вул. Словацького, 9  в апаратну ТБ на вул. Винниченка, 17. Відремонтували і встановили в радійній студії три телевізійні камери Panasonic AG-DVX100BE», — розповідає менеджерка філії Людмила Гетманчук. 

Партнерства

За рік Волинська філія Суспільного виступила інформаційним партнером майже 30 різноманітних: культурних, мистецьких, спортивних, громадських, освітніх подій. Крім медіапідтримки і якнайширшого висвітлення заходів партнерів, UA: ВОЛИНЬ завжди дбає про репрезентацію себе, як суспільного мовника. Виїзні локації облаштовуються брендовою продукцією. А у екомарафоні «Світанок Світязя» під знаменами Суспільного бігли двоє працівників UA: ВОЛИНЬ.

 

«Показово, що в багатьох випадках співпрацю ініціювали наші партнери, які знають, що ми ставимось до такої співпраці відповідально, дбаємо про якість звуку, картинки і маємо широку авдиторію. Багато проєктів, де ми були інформаційними партнерами, – національного і міжнародного рівня», — зазначає Костянтин Лоцман

 Спецпроєкти

Команда Суспільного Волині удосконалила свою професійну майстерність цьогоріч під час підготовки і проведення прямоефірних спецпроєктів.

17 червня відбулась пряма трансляція урочистого Богослужіння з Луцького Свято – Троїцького кафедрального собору ПЦУ з нагоди храмового свята, на яке прибули священнослужителі з усієї України. 

«UA: ВОЛИНЬ вперше роздавала сигнал із Собору  іншим філіям Суспільного. Перед філією стояло важливе завдання – зробити максимально якісну картинку. І знову наша технічна служба спрацювала на відмінно. Щоб охопити усі локації: і в середині храму, і на вуличному дійстві, до 4х камер ПТС долучили дві камери філії.  Від філії до Собору протягли оптоволокно. Для цього довелося зупиняти міський електротранспорт і перекидати дроти через тролейбусні лінії і драмтеатр. Такого рівня трансляцій з Луцького Собору ще не було. Глядачі і учасники дійства позитивно відгукувались про цю ініціативу», — радіє досягнутому Людмила Гетманчук.

На прийдешні свята UA: ВОЛИНЬ знову планує транляцію вже  Різдвяного богослужіння.

Фестиваль Бандерштат

2 – 4 серпня команда Суспільного Волині підготувала і провела триденний марафон на всіх платформах з фестивалю українського духу «Бандерштат». Завдяки Волинському мовнику, пряму трансляцію концертів фесту мали змогу переглянути глядачі всіх філій Суспільного.

«Без перебільшення на цей проєкт працювала вся філія. Це було дуже відповідальне і непросте завдання. Локація – чисте поле, що непросто технічно. Працювала виїзна телерадіостудія, її своїми силами ми обладнали таким чином, щоб звук сцени не впливав на якість звуку зі студійних мікрофонів. Двоє ведучих працювали наживо в імпровізованій студії . Роздобули квадрокоптер , щоб мати картинку з висоти пташиного польоту. Найбільшим викликом для нас було те, що сигнал ми передавали на інші філії та на UA: КУЛЬТУРА. Але удача нас супроводжувала, і коли раптом на деякий час зникла подача електроенергії, ми уже вийшли з ефіру. Окрім самих трансляцій наші ведучі ледь не жили у таборі «Бандерштату» : стрімили, передавали атмосферу фесту, запрошували гостей до студії «Ранку». Тож це для нас був неоціненний досвід, і думаю, у наступних подібних проектах ми будемо піднімати планку ще вище», — розповідає Костянтин Лоцман.

Для цієї події, технічна служба, за підтримки менеджерки філії Людмили Гетманчук, облаштувала якісну виїзну локацію: своїми силами переобладнали пересувну радіостанцію під виїзну телерадіостудію. Виготовили брендовану палатку та прапори UA: ВОЛИНЬ.


Завдяки злагодженій командній роботі проведено 24 години стрім-трансляцій студійних розмов з організаторами, учасниками, гостями фесту, включень з місця подій на сторінки мовника у Facebook; 4,5 години мовлення транслювалось на хвилях UA: Українське радіо Луцьк; забезпечено 7 годин трансляції концертної програми фестивалю з передачею сигналу для 19 філій Суспільного. Ведучими відеоверсії концертів були лінійні продюсери Волинської філії Влад Зінкевич та Сергій Ткачук.


Пітчинг

Відбір конкурсних проєктів місцевих продакшенів у рамках програми «Створюй із Суспільним» розпочався на філії у вересні. Команда Суспільного Волині співпрацювала з авторами від початку процесу. 

«Обговорювали, сперечалися, чи дійсно цікаві і креативні ідеї, подані на пітчинг, радили авторам ідей, як доопрацювати той чи інший проект», — згадує Костянтин Лоцман. —  З 34х проєктів суспільного, які пройшли відбір – 4 волинських. Це  хороший результат і цікавий досвід. Сподіваюсь, і втілення цих ідей буде достойним, ми тому будемо всіляко сприяти».

Ініціативи

Колективу надовго запам’ятаються цьогорічні напружені передвиборні перегони, участь у Всеукраїнських спецпроєктах, марафонах і телемостах.

Крім обов’язкового уніфікованого контенту творча команда Суспільного Волині реалізовує і власні проєкти.

«Прокачайся на максимум: Фітоняшки», новий проєкт, створений командою ранківців UA: ВОЛИНЬ. Головний меседж проєкту : спорт – це не лише про здоров’я чи удосконалення тіла, а й про здійснення мрій та досягнення мети.

П’ятеро ведучих: Іванна Остапчук, Вікторія Рудь, Віта Климовець, Богдана Шевчук та Яна Заяць два місяці займалися з професійними тренерами, таким чином власним досвідом заохочуючи до здорового способу життя і роботи над собою в усіх сенсах. За результатами проекту глядачі голосуванням оцінили результати , яких досягла кожна учасниця. Автори проєкту переконані, що кожен з глядачів може впізнати у сюжетах себе або свою проблему і таким чином разом з учасницями навчиться долати ці труднощі.

Напередодні Новорічних свят UA: ВОЛИНЬ готує новий проект - Новорічний концерт за участі місцевих гуртів та виконавців. 16 годин тривав запис десяти творчих колективів. Волинська обласна філармонія допомогла забезпечити професійні звук та світло.  Триває монтаж. 

«Ми багато чому навчилися, ми виросли і продовжуємо вдосконалюватися професійно. Ми впроваджуємо нові ідеї, освоюємо нові форми роботи. Згідно з результатами моніторингу усіх регіональних мовників керівниками творчих напрямів, UA: ВОЛИНЬ упродовж року впевнено тримається в п’ятірці найуспішніших філій , часто посідаючи лідируючі позиції з якості контенту, відповідності журналістським стандартам і цінностям Суспільного», – підсумовує Костянтин Лоцман.

Філія змінюється візуально і організаційно.

Проведено ремонтно-будівельні роботи фойє першого поверху та становлено пандус в приміщенні філії по вул. Винниченка, 17. Дерев»яні вікна замінені на металопластикові. Оновлено студію щоденного суспільно-політичного проекту «Тема дня» та «Новини», кабінети працівників та монтажна апартна облаштовані кондиціонерами. 


 

Менеджмент всіляко сприяє залученню комерційних надходжень.

З метою економії коштів на оплату послуг з охорони та задля відокремлення виробничих приміщень від зданих в  оренду, в приміщенні філії по вул. Словацького, 9 проведено монтаж та пусконалагоджування охоронно-пожежної системи сигналізації, встановлено металопластикові  двері з кодовим замком перед сходовою частиною, відеодомофон та виготовлено кодові ключі працівникам філії. 

Відбувся повний перехід на аутсорс по послугах (охорона, клінінг, транспортні перевезення, послуги перукаря-візажиста). 

Завершені процедури закупівлі та укладення договорів на вищезазначені послуги.

Проведено нормативну грошову оцінку земельних ділянок та отримано витяги з технічної документації  5 земельних ділянок. 

Проведено реєстрацію права приватної власності на  чотири приміщення філії.

«Всі наші досягнення і напрацювання – це результат командної чіткої роботи, взаєморозуміння і підтримки. Я стараюсь робити так, щоб всі, без винятку, працівники філії працювали в комфортних умовах. Я докладаю максимум зусиль для того, щоб наші технічні можливості (наскільки це можливо) були на високому рівні. У поєднанні, всі ці чинники дають високий результат спільної праці. Хочу подякувати всім за сумлінну роботу на шляху до спільної мети – розбудові Волинського Суспільного мовника і бажаю здоров’я, сил, наснаги, терпіння та особистого щастя. Разом – ми сила!» - впевнена Людмила Гетманчук.