На телеканал UA: ВОЛИНЬ повертається проєкт «Виборчий округ»

На телеканал UA: ВОЛИНЬ повертається проєкт «Виборчий округ»

1 лис. 2019

1 листопада о 19:45 на телеканалі UA: ВОЛИНЬ розпочинається новий сезон проєкту Виборчий округ. Учасниця першої передачі – народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Головне завдання проєкту: аналіз ефективності роботи депутата, зв’язок з його безпосередніми обранцями - мешканцями мажоритарних виборчих округів та підсумки роботи новообраних депутатів Верховної Ради України за 100 днів після виборів.

«Звісно, у новому сезоні "Виборчого округу" ми будемо запитувати, в першу чергу, про те, які проблеми округів депутати, які представляють Волинь у Верховній Раді IX скликання, планують вирішити, як вони співпрацюють з виборцями, як з ними спілкуються. Будемо запитувати про роботу в фракціях депутатів, які належать до певних фракцій. У позафракційних поцікавимось їхньою законодавчою діяльністю. Вперше за 28 років ситуація у Верховній Раді IX скликання є неординарною. Створена монобільшість політичної партії, діє найбільша фракція. Відповідно, це вносить певні особливості у роботу Верховної Ради. Про всі нюанси депутатської діяльності парламенту нового скликання запитаємо у депутатів у новому сезоні проєкту "Виборчий округ" на UA: ВОЛИНЬ», - розповіла Лариса Андрійчук, ведуча проєкту Виборчий округ на UA: ВОЛИНЬ.

Народним депутатам уже надіслані офіційні листи-запрошення до участі в проєкті «Виборчий округ». І хоч безпосередні записи програм заплановані з 18 по 22 листопада – в період, що визначений Верховною Радою України як робота з виборцями в округах, на UA: ВОЛИНЬ вже записані дві передачі за участю нардепів Ірини Констанкевич і Вячеслава Рубльова. У листах також зазначено, що за умови, коли обранець з різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-ти, а 13-хвилинна програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти та оцінюватимуть жителі округу.  

За словами творців проєкту, у новому сезоні "Виборчий округ" набуває нової актуальності. Хоча домовленості, погодження і записи з новообраними депутатами цього разу відбуваються простіше і легше. Бо частина нардепів від Волині минулого скликання потрапили і до нового складу парламенту. Ці депутати вже були учасниками проєкту "Виборчий округ" і охоче погоджуються на участь у новому сезоні. Вони дослухаються до запитів виборців, суспільства, зважають на стандарти Суспільного мовника і готові брати участь у нових програмах.

«Є депутати, з якими легко комунікувати і вони відразу погоджуються на ефір. А є й такі, які досі не відповіли на наші запити. Тож просимо їх віднайти час у своєму щільному робочому графіку для спілкування з журналістами Суспільного, аби відзвітувати про роботу та донести до виборців свою позицію. Зважаючи на те, як інтенсивно і плідно працює новообрана Верховна Рада, вважаю, що проєкт "Виборчий округ" є суспільно важливим», — зазначила Олена Чернуха, керівниця ТО «Тема дня» на UA: ВОЛИНЬ.

Розмові в ефірі суспільних мовників передуватиме робота журналістів на конкретних округах: спілкування з жителями, відвідини громадських приймалень обранців.