UA: ВОЛИНЬ -  медіапартнер Міжнародного літературного  фестивалю «Фронтера»

UA: ВОЛИНЬ - медіапартнер Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера»

30 вер. 2019

4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». На Волинь приїдуть відомі письменники з України, Польщі та Білорусі.

Фестивальні заходи відбуватимуться у різних історико-культурних та незвичних локаціях Луцька. Діятимуть три сцени  – основна, молодіжна та дитяча. Участь у фестивалі візьмуть письменники: Сергій Жадан, Конрад Янчура, Дара Корній, Макс Кідрук, Катерина Калитко, Андрій Любка, Олександр Бойченко, Юрій Іздрик, Мачей Роберт та інші. Серед музичної програми заплановані виступи гурту “Лінія Маннергейма”, білоруської виконавиці PALINA, джаз-проекту Мар’яни Савки та “Мар’яничів” “Говори зі мною” та музично-поетичні читання за участі піаніста й композитора Романа Коляди.

 Волинська філія Суспільного – медіапартнер фестивалю. Суспільний мовник Волині буде анонсувати подію в ранковій телерубриці «Афіша дня» і розповітсь про її перебіг в ранкових ефірах телеканалу UA: ВОЛИНЬ та UA: Українське радіо Луцьк. Організатори та учасники заходу запрошені на ранкові телерадіошоу UA: ВОЛИНЬ. Поціновувачі літератури зможуть виграти квитки на фестиваль, взявши участь у радіовікторині «Пан або пропав».

«Досвід співпраці з організаторами фесту ми вже маємо чималий, і , оскільки нас запрошено до інформаційного партнерства і цього разу, то,напевно, задоволення від такої співпраці взаємне. Для Суспільного Волині це подія, це можливість цікавого змістовного спілкування з літераторами, митцями, гостями фестивалю. І ми вважаємо своєю місією популяризувати заходи, які збирають інтелектуальну еліту міста, України та зарубіжжя. Ми підтримуємо фестиваль, який залучає молодь, дітей, а отже працює на майбутнє. «Фронтера» уже здобула реноме нестандартного, цікавого, сучасного фесту, для тих, хто не уявляє себе без книги і художнього слова, та й для кожного, хто просто шукає нових вражень, знайомств і хоче бути в тренді культурно-мистецького життя», - зазначає продюсер Волинської філії Суспільного Костянтин Лоцман.

Цьогоріч фокусна тема фестивалю  - "Розмова з іншим". Усі події об’єднуватиме пошук відповідей на питання: як відкритися до спілкування, зрозуміти інші культурні форми, сенси і досвід, прийняти іншого та встановити мости чи, навпаки, провести чітку лінію розмежування. 

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Організаторами фестивалю є Луцька міська рада, ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», громадський діяч Роман Бондарук. Фестиваль відбуватиметься за партнерства Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку та РЦ «Промінь».