Суспільний мовник Волині інформаційно підтримає туристичний фестиваль «Вітрила пригод»

Суспільний мовник Волині інформаційно підтримає туристичний фестиваль «Вітрила пригод»

20 вер. 2019

28-29 вересня у Луцьку відбудеться VI туристичний фестиваль авторської пісні, фото- і кіноаматорів «Вітрила пригод».

Захід присвячений Всесвітньому дню туризму та Дню українського кіно. Цьогоріч його проводять задля підтримки духу українських бійців.

 На гостей і учасників дійства чекає приємна атмосфера  вільного спілкування,  кіноперегляди, фотовиставка, зустрічі з мандрівниками, вокальні змагання.

Волинська філія суспільного – інформаційний партнер фестивалю. На ефіри ранкового телешоу вже приходили організатори події, для того, щоб проанонсувати захід. Інформація про фестиваль звучить  і у ранковій телерубриці «Афіша дня». А після завершення конкурсів, кожен переможець у своїй номінації, стане гостем ефірів ранкових теле- і радіошоу UA: ВОЛИНЬ.

Фестиваль «Вітрила пригод» популяризує здоровий спосіб життя та спонукає до художнього висвітлення мандрівок, заохочує молодих співаків, кінематографістів, фотолюбителів Волині, України та інших країн до творчої співпраці.

«Люди мають різні захоплення. Багато хто подорожує, знімає ці подорожі на фотоапарати та телефони, монтує і дає передивитися, створене власноруч, лише своїм близьким друзям. Дехто співає під гітару перед дзеркалом і боїться гучно заявити про свої вміння. На фестивалі «Вітрила пригод» саме такі люди і розкриваються, а ми, як Суспільний мовник Волині, щодня  у своїх ранкових ефірах та репортажах також намагаємося показати творчих та унікальних особистостей. Тому інтереси організаторів фестивалю і нашої філії співпали. І ми стали інформаційними партнерами фестивалю», - зазначила керівниця творчої групи ранкового шоу UA: ВОЛИНЬ Богдани Шевчук.

В рамках фестивалю передбачено проведення трьох конкурсів:

  • Авторської пісні та співаної поезії (Індивідуальні виконавці та гурти від 2-ох осіб та більше);
  • Фотоконкурс (Пейзаж, Репортаж, Портрет туриста);
  • Кіноаматорів (Фільм-мандрівка, краєзнавче дослідження, хронометраж до 15 хв.; Фільм про особистість, хронометраж: до 10-ти хв.; Відеокліп на туристичну тематику, хронометраж: до 5-ти хв.).

Одним із гостей цьогорічного фестивалю буде письменник, журналіст, колумніст Маркіян Прохасько, який побував на Антарктиді. Його експедиція проходила на станції «Академік Вернадський» за стерном яхти «Selma», яка ходить до Антарктиди вже 15 років і стала легендарною. Про цікаві моменти своєї подорожі він поділиться з усіма охочими 28 вересня об 11.00 у Палаці культури м.Луцька.

«Приємно, що Суспільний мовник Волині долучається до висвітлення фестивальних подій. Я особисто вже  розповідала про цьогорічні особливості нашого заходу в ефірі ранкового шоу «Ранок Нової Волині». Цікавим досвідом буде запрошення переможців фестивальних конкурсів до теле- і радіостудій. Сподіваємось, що завдяки співпраці з UA: ВОЛИНЬ, багато волинян дізнаються про наш фестиваль, а можливо і долучаться до нашого туристично-фестивального руху», - прокоментувала організаторка фестивалю «Вітрила пригод» Руслана Мельник.

 

Програма фестивалю:

28 вересня 2019 року (субота):

11:00 – відкриття фестивалю та фотовиставки;

11:30 – зустріч з мандрівником, журналістом Маркіяном Прохаськом (м.Львів), який побував в Антарктиді;

13:00-15:00 – перегляд конкурсних фільмів;

18:00 -20:00 – концерт-конкурс виконавців авторської пісні;

Палац культури міста Луцька.

29 вересня 2019 року (неділя):

13:00 – зустріч з автором ідеї створення та головним редактором журналу «Вічний мандрівник» Віталієм Горбуленком (м. Кам’янець-Подільський);

14:00 – майстер-класи членів журі;

16:00–гала-концерт виконавців авторської пісні, нагородження переможців, закриття фестивалю.

Палац культури міста Луцька

19.00–концерт учасників фестивалю.

Клуб «Майдан».

 

Організатор фестивалю - творчий туристичний клуб «Ми». Фестиваль відбувається за підтримки Департаменту культури Луцької міської ради та Управління культури  ВОДА.