UA: ВОЛИНЬ розповість про незвичайний театральний фестиваль «Мандрівний вішак»

UA: ВОЛИНЬ розповість про незвичайний театральний фестиваль «Мандрівний вішак»

10 вер. 2019

13-15 вересня у Луцьку відбудеться фестиваль театру за межами театру «Мандрівний вішак».

Організатори, театр «ГаРмИдЕр» та департамент культури Луцької міської ради, подбали про постановки для глядачів різного віку. 

На фестивалі буде представлено документальний, імерсивний, інтерактивний хореографічний, перформативний і, звісно, драматичний театр.

Волинська філія Суспільного – генеральний інформаційний партнер фестивалю. Організатори, гості і учасники заходу розкажуть про його особливості в ранкових ефірах UA: Українське радіо Луцьк та у  передачі «Радіодень», будуть запрошені до студії ранкового шоу телеканалу UA: ВОЛИНЬ. Анонси фестивальної програми звучатимуть у телерубриці «Афіша дня». Про найцікавіше інформуватиме служба новин. За словами продюсера філії Костянтина Лоцмана, у планах є стрім окремих вистав на сторінку мовника у facebook.

«Коли ми говоримо про непересічні мистецькі події на Волині, завжди згадуємо «Мандрівний вішак». Концепція фесту «театр за межами театру» – це вихід митців до глядача в прямому сенсі і вихід за рамки стереотипів та звичних правил гри. Це цікаво глядачам, тож суспільний мовник максимально надасть усю інформацію щодо програми фестивалю, локацій фесту (а вони традиційно будуть незвичними і непередбачуваними). Вхід на більшість заходів буде вільним, а для тих, хто не зможе відвідати їх особисто, ми плануємо зустрічі з учасниками фестивалю у студії в ефірі ранкових програм та в радіо-студії, репортажі у випусках новин, а також стріми окремих вистав та перфоменсів на нашій сторінці у Фейсбук», — розповідає продюсер UA: ВОЛИНЬ Костянтин Лоцман.

 «Нам приємно, що цьогоріч ми співпрацюємо з Волинським суспільним мовником. В час коли інформація швидко поширюється, а наш фестиваль виходить за межі традиційних майданчиків, дуже добре, що театр увійде й у медіапростір. Це наша своєрідна спільна місія. Цього року «Мандрівний вішак» розрахований на дуже різну аудиторію. Байдужими не залишиться ні малеча, ні підлітки, ні досвідчені вибагливі театрали. Аналогічного фестивалю в Україні немає. Інші проводять окремі театральні виступи на різних локаціях, але наші постановки будуть відбуватись по всьому місту. З багатьох міркувань фестиваль буде цікавим і безпосереднім глядачам, які прийдуть на дійство, і тим, хто перегляне стрім вистав на сторінці суспільного мовника у facebook. Це відкритий просвітницький проект для людей. Це не розважальний театр, а театр, який змушує думати і спонукає до змін у суспільстві. Дуже логічною є співпраця саме з суспільним мовником, який теж творить зміни у суспільстві», — зазначила керівниця театру «ГаРмИдЕр», координаторка фестивалю «Мандрівний вішак» Руслана Порицька. 

 На фестивалі будуть представлені:

  • театр «Шарж» (Київ)

«Вій. Замкнений у колі», імерсивний перформанс за мотивами повісті Миколи Гоголя (режисер Юлія Кратко)

  • театр «СМАЙЛ» (Конотом) 

«13 зірка», історія-притча для підлітків і дорослих (режисер Тетяна Новикова)

  • театр-студія «11» (Київ)

«Там. Буде. Щастя». вистава-сповідь про незвичайну любов (режисер  Валерія Штефюк)

  • арт-проект «Театр на Перехресті» (Чернівці)

«Сни»,  наркотичне марення за Іваном Вирипаєм (режисер Іван Данілін)

  • театр «Май Буш» (Київ) 

«Welcome to», документальний спектакль драматургині Наталки Блок (режисер Андрій Май)

  • колоборація театру «Дах» (Київ) та хореографічного театру «Dansema» (Вільнюс, Литва) Україна-Литва 

«Кольорові ігри», інтерактивна хореографічна вистава для дітей віком до 3 років

(хореограф Біруте Баневічуте , Литва)

  • проект Сашка Брами (Львів)

«Осінь на Плутоні» (м. Львів), перформанс/документ (режисер Сашко Брама)

  • HomoCosmos Independent Theatre Company (Мінськ, Білорусь)

«Камера, яку дала мені мати», монодрама за мотивами прози Сюзанни Кейсен  (режисер Даріуш Езерський, Польща) 

     Крім показів вистав у рамках фестивалю відбудеться соціально- театральна лабораторія для підлітків та шоу-кейс культурних ініціатив Луцька.