Команда Суспільне Луцьк написала Радіодиктант національної єдності-2023

Команда Суспільне Луцьк написала Радіодиктант національної єдності-2023

27 жов. 2023

27 жовтня, у День української писемності та мови, команда Волинської філії Суспільного традиційно долучилась до міжнародного флешмобу, започаткованого командою Українського Радіо.

«Ми  з колегами цю традицію продовжуємо з року в рік. Особисто я уже майже десять років поспіль долучаюся до цього флешмобу і усі диктанти у мене збережені у файлику. Цьогоріч це — другий "особливий диктант" , написаний у час війни, коли мільйони  українців розкидані по всьому світу. Але нас усіх об’єднує наша рідна українська мова», — говорить менеджерка філії Людмила Гетманчук.

 

18 працівників Суспільне Луцьк, не задіяних у виробничому процесі, написали Радіодиктант національної єдності.

«Писати диктант у ньюзрумі — уже традиція. Звичайно, долучаються до написання ті працівники, які не задіяні у робочому процесі в момент написання. Завжди знаходимо час поділитися враженнями від тексту, обговорити розділові знаки, темпи, інтонації начитки. Порівняти, як було торік і чи нині ліпше й доступніше звучало. Посперечатися навіть можемо з приводу ком-тире! Цього разу, поки частина колективу писала, колеги Наталка Клекоцюк і Олена Чернуха знімали, як диктант національної єдності пишуть переселенці і прикордонники», — розовідає головна редакторка Суспільне Луцьк Лариса Літвицька.

Журналісти, редактори, режисери монтажу, архіваріус, графічний дизайнер, бухгалтери, представники адміністрації писали диктант на двох локаціях. 

 

Читайте також: Радіодиктант національної єдності-2023: Суспільне об’єднало українців у світі

«Радіодиктант пишу, мабуть, останніх років п’ять. Пишу з колегами, тому це вже — традиція. Якщо чесно, цього разу, коли писала, думала не про граматику, а про те, як мандруватиму нашою країною після перемоги. Як милуватимуся містами і селами, які дихають життям, як зупинюся задля хорошого "теплого" фото посеред полів пшениці, як вдихатиму аромат моря і заворожено дивитимусь на захід сонця. Все це буде, а нині радію, що разом з іншими українцями об’єдналася у єдиному пориві – пошанувати рідну мову», — каже лінійна продюсерка Наталія Морозюк.

Редакторка радіо Оксана Кривцун підтримала традицію, незважаючи на власну відпустку, і писала диктант вдома.

 

Журналістки Суспільне Луцьк Наталка Клекоцюк і Олена Чернуха готували матеріали з міських локацій, де писали диктант прикордонники, студенти на внутнрішньо переміщені особи.

 

««Дороги України — переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову звʼязані у вузол, аби бути ще міцнішими. Немає нічого красивішого, ніж їхати крізь усю країну і вбирати її поглядом. Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою в пітьмі аби встигнути до комендантської, і знати: наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом».Так закінчується текст Всеукраїнський диктант національної єдності, який написала разом з колегами Суспільне Луцьк. Його авторкою є поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Українська мова обʼєднує!» — емоційно ділиться на своїй фейсбук-сторінці архіваріус філії Софія Калюжна

 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та якісні новини Волині — читайте на цифрових платформах Суспільного у Луцьку: